Антарктида – 25 стъпки в бъдещето

Документален филм и изложба

0


Дата на събитието: 11.05.2017

Сподели

Shares

Български антарктически институт

Тази година в традиционните Майски дни на културата на Софийския университет намира място седмица, отредена на мистериозния, леден континент Антарктида – земята на научното дело, но погледната през артистичен поглед. Програмата включва филмова прожекция и фотографска изложба, която ще имаме възможност да разгледаме до следващия петък (19 май).

Филмът, който ще бъде показан, е документална продукция на българките Цветелина Атанасова и Борислава Димова – първата репортер от Българска национална телевизия, а втората филмов режисьор. Проектът им показва моменти от 25-тата българска антарктическа експедиция, като междувременно разказва историята на пътя към постигнатото от българските полярници през тези 25 години. Фотографската изложба ще срещне аудиторията със запечатани моменти от изминалата кампания на остров Ливингстън.

Откриването на изложбата и прожекцията на филма ще се състоят в четвъртък (11 май) в 18:30 ч., в Аудитория 272, сградата на Ректората, СУ „Св. Климент Охридски“. Събитието се организира от Националния център за полярни изследвания и Българския антарктически институт.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.