Избрано от Софийския фестивал на наукатаДата на събитието: 11.05.2017
0

Сподели

0Shares
0 0
софийски фестивал на науката 2017
визия: British Council/ Софийски Фестивал на Науката 2017

Софийският фестивал на науката ще се състои за седми път в идните дни, а именно между 11 и 14 май. Мястото на провеждане е приятната сграда “Джон Атанасов” в София Тех Парк. В рамките на събитието родни и чуждестранни учени ще разкрият малки тайни от заобикалящия ни свят, които хич не се ограничават само до точните науки. Разказите са интересни както за деца, така и за възрастни.

В дните на фестивала ще можете да се насладите на вълнуващи лекции, да се включите в оригинални работилници и да се запознаете лично с представителите на някои от по-интересните организации в България в тази сфера. Повечето от събитията са с безплатен вход, но е нужна предварителна регистрация за тях през интернет. Входът за платените събития е на цена от 5 лв. и може да се закупи през мрежата на Eventim.

По-долу може да се запознаете с нашата специална селекция от програмата на фестивала:

“Марс отблизо”, интерактивна изложба на списание National Geographic, 11-14 май

“Извънземните места на земята”, събота, 14:30, разказва д-р Димитър Желев от Български географски портал geograf.bg

“Приключенията на един зоолог”, събота 16:30, разказва самият д-р Петър Бероян, най-ерудирания зоогеограф в България, обиколил повече от 90 страни на пет континента, изследвал живота в най- дълбоките пещери, от дъното на пропастта Берже (1122 м) до най-високите планини.

“Непозната Патагония”, събота, 17.30, глациологът Енаут Изагире ни разказва за топенето на ледниците

“Джунгли”, неделя 15 ч. разказват биолозите Антония Хубанчева и Велизара Стоилова, а обект на разказа е една конкретна джунгла – “Куско” в Хондурас

“Мисия: Черно море” (неделя, 16:30 ч.) – проф. д-р Снежана Мончева, директор на Института по океанология при БАН, ще отговори на някои интересни въпроси, като: Възможно ли е някои от ресурсите на Черно море да намерят приложение в енергетиката, органичното биоземеделие и геоекологията? И какво подводно културно-историческо наследство има на дъното на Черно море?

Подробна информация за всички мероприятия ще намерите на сайта на фестивала, както и в специалното издание по случая на културен гайд “Програмата”.

Фестивалът на науката се организира от Британски съвет и Форум Демокрит, под патронажа на Министерството на образованието и науката.

Сподели

0Shares
0 0

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.