Световното бягане Wings for Life 2017 с историческо постижение

0
 

Сподели

Shares

Четвъртото поредно издание на събитието Wings for Life World Run 2017 – глобалното бягане, което подкрепя каузата гръбначните увреждания да станат напълно лечими – се проведе в неделя, 7 май, като остави незабравими емоции у участниците и зрителите и отбеляза едно значително постижение.

Бегачи от общо 111 локации в 58 страни из целия свят се присъединиха към бягането и дадоха своя принос към каузата. Равносметката след края на Wings for Life World Run: 155 288 регистрирани участници събраха общо 6.8 милиона евро за проучванията в областта на гръбначните травми и намирането на лечение за уврежданията.

Wings for Life World Run 2017
Арън Андерсън – глобалният победител на Wings for Life World Run 2017 сред участниците с инвалидни колички

Глобален победител сред участниците с инвалидна количка в Wings for Life World Run 2017 стана Арън Андерсън от Швеция. Той измина 92.14 км – изключително постижение, предвид факта, че става въпрос не за спортна, а за стандартна инвалидна количка.

Сред бегачите най-голяма дистанция измина Бартош Олшевски от Полша – 88.24 км. Победител сред жените стана също участничка от Полша – Доминика Стелмах, която измина 68.21 км.

Всички участниците и финалното класиране може да видите на официалната страница на събитието.

Wings for Life World Run 2017
Доминика Стелмах – изминалата най-голяма дистанция сред жените

Световното бягане започна точно в 2 часа българско време, като участниците от 58-те страни из целия свят бягаха, независимо от условията в конкретната държава – без значение ден (България) или нощ (Австралия) е, дали е влажно (Тайван) или дори в условията на буря с градушка (Словения).

Общият километраж, който „навъртяха“ участниците в Wings for Life World Run 2017, е безпрецедентен и безспорно впечатляващ – 1 431 183 километра (за сравнение, в миналогодишното издание на събитието, цифрата беше 176 000 км).

Wings for Life World Run 2017

България също се включи активно в Wings for Life World Run 2017, въпреки дъждовното време в по-голямата част от страната. Дали на организираното от RUN BG бягане в София, по време на маратона във Варна, или на избрана локация в страната и чужбина, стотици българи дадоха своя принос към каузата да бъде намерен лек за гръбначните увреждания. Очаквайте официалната статистика за това колко българи се включиха към световното бягане на 9 май. Тогава ще разберете и кой измина най-дългото разстояние, колко общо средства бяха дарени от българските участници и фирмите, подкрепили събитието, както и кои са по-интересните локации, където бягаха наши сънародници. Ако и вие сте участвали в Wings for Life World Run 2017, не забравяйте да ни изпратите снимка от бягането си и да споделите емоцията си. Не забравяйте и, че до края на месец май може да се включите в кампанията ни за набиране на средства в подкрепа на каузата, и да дадете своя принос към случването на едно чудо – да бъде намерен лек за гръбначните заболявания.

Wings for Life World Run 2017
Сани Жекова и Влади Гюров на Wings for Life World Run 2017 в София

ВИЖ ОЩЕ: Кой подкрепи каузата на фондация Wings for Life

Wings for Life World Run 2017
Wings for Life World Run 2017 София
Wings for Life World Run 2017
Wings for Life World Run 2017 София
Wings for Life World Run 2017
Wings for Life World Run 2017 София
Wings for Life World Run 2017 София

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.