Бъди БАЙКанджия

0


Дата на събитието: 29.05.2017

Сподели

Shares
Байканджии
Снимка: Велосъстезание БАйканджии

Красивият, интересен и притегателен район на град Априлци е готов да ни посрещне за третото поредно издание на колоездачното състезание „БАЙКанджии“.

На 27-и май всички можем да се впуснем в приключението да изминем 39 километра по трасе за планинско колоездене. Красивата гледка към Ботев, Марагидик, Купените, зелените поляни, буковите гори, китните стари махали ще са там и тази година, за да се насладим на природата, да покажем спортен дух и да се забавляваме.

Колоездачният маршрут е подходящ за изминаване и от по-начинаещи велосипедисти, така че нямаме никакво оправдание да не се впуснем в предизвикателствата на балкана. Тази година има лека промяна в маршрута, но той отново ще ни отведе до старите махали, горите и поляните. Освен това колоездачите ще преминат и през новото велотрасе, изградено от Община Априлци. За децата до 14 години ще има по-кратка отсечка, а юношите между 15 и 18 години ще могат да се състезават на половината трасе.

Байканджии
Снимка: Велосъстезание Байканджии

Както подобава, организаторите от Тур клуб РеМарк и Младежки клуб по пешеходен и вело туризъм са подготвили хубави награди, изненади и традиционния купон в х-л „Тихият кът“ след края на състезанието в събота вечер. Тази година, по време на партито, ще можем да се насладим на музиката на група Faded Square.

Регистрация за състезанието може да бъде направена на сайта тук.

Предварителна Програма:

26 май /петък вечер/, 18-22 часа
Раздаване на стартови номера до площада в кв. Острец

27 май /събота/
10:00 ч.: Провеждане на състезанието – старт от площада в кв. Острец
След 19 ч.: Парти на открито с концерт на група Faded Square и музика от Ostap & Selector Stazz

29 май /неделя/
Организаторите препоръчват да останем в Априлци и да се насладим на района – разходки по горските пътеки, речни вирове, културни и исторически забележителности.

Байканджии

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.