Пепи Иванов взе четвърто място на Европейска купа в Грац

Сподели

Shares
Петър Иванов
снимка: Яне Голев/ Боулдър среща Софийски университет, февруари 2017 г.

На 30-ти април в австрийския град Грац се състоя първият кръг от Европейската купа по спортно катерене в дисциплина боулдър. Откриващото събитие за сезона посрещна състезателите във възрастовата група на юношите и девойките. Най-добрият ни състезател при юношите, Петър Иванов се пребори за четвъртото място. Общо всички участници наброяваха 277 човека от 23 държави.

Събитието се отличи със значително завишен интерес за участие, в сравнение с минали години, и доста сериозна конкуренция. Първите пет места сред юношите бяха класирани с равен брой изкатерени боулдъри. В случая, Пепи има и равен брой опити в изкачването им с третия класиран участник, но се нарежда след него, с разлика от един „бонус“, според информация на БФКА.

България беше представена на състезанието от осем млади катерача – Филип Дончев, Христо Алтънчев (съответно 32-ри и 33-ти в група 18-19 г.), Стоян Петров и Никола Мирчев (съответно 49-ти и 52-ри в група 16-17 г.), Христо Урумов, Матей Мицев, Димитър Русев (съответно 33-ти, 36-ти, 46-ти в група 14-15 г.). За последните трима това беше първо участие в международно състезание.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.