Бягай на “Маратон Варна”Дата на събитието: 07.05.2017
0

Сподели

Shares
бягане
Снимка: IAAF

За втора поредна година този уикенд – 7-и май, във Варна ще се проведе състезанието по бягане, известно под името „Маратон Варна“. Освен че ще можем да се включим в състезанието на маратонската дистанция – 42 км, организаторите са подготвили и още няколко варианта за участие в различни дисциплини.

Без възрастови ограничения ще бъдат състезанията на 2 км (градски крос), 8,4 км (една обиколка на трасето) и 16, 8 км (две обиколки на трасето). В маратона – 42 км, право да се включат ще имат само бегачите, навършили 18-годишна възраст към деня на състезанието.

Всички дисциплини ще стартират в 09:30 часа от площад „Независимост“ във Варна (до сградата на варненската опера). Трасето ще преминава през централната пешеходна зона на Варна и Морската градина.

Както и миналата година, така и сега „Маратон Варна“ подкрепя няколко благотворителни каузи. Една от тях е световното бягане Wings for Life World Run, което започва в 14:00 часа – няколко часа след началото на състезанията.

Общият награден фонд и тази година е 49 000 лв., разбит в 44 индивидуални парични награди на 8.4 км, 16.8 км и 42.195 км. Победителите при мъжете и при жените в маратонската дистанция ще получат минимум по 8 000 лв., останалите премии са публикувани в сайта на маратона. Във Варна ще има и много призове за участниците в масовите бягания. Първите 40 финиширали в тях ще получат предметни награди – спортни сакове, анцузи, шапки и др.

„Маратон Варна“ е част от верига маратони „Бягането – начин на живот“. Повече информация за събитието можете да отриете в официалната страница на маратона тук.

Маратон Варна

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.