Бягай на „Маратон Варна“

1


Дата на събитието: 07.05.2017

Сподели

Shares
бягане
Снимка: IAAF

За втора поредна година този уикенд – 7-и май, във Варна ще се проведе състезанието по бягане, известно под името „Маратон Варна“. Освен че ще можем да се включим в състезанието на маратонската дистанция – 42 км, организаторите са подготвили и още няколко варианта за участие в различни дисциплини.

Без възрастови ограничения ще бъдат състезанията на 2 км (градски крос), 8,4 км (една обиколка на трасето) и 16, 8 км (две обиколки на трасето). В маратона – 42 км, право да се включат ще имат само бегачите, навършили 18-годишна възраст към деня на състезанието.

Всички дисциплини ще стартират в 09:30 часа от площад „Независимост“ във Варна (до сградата на варненската опера). Трасето ще преминава през централната пешеходна зона на Варна и Морската градина.

Както и миналата година, така и сега „Маратон Варна“ подкрепя няколко благотворителни каузи. Една от тях е световното бягане Wings for Life World Run, което започва в 14:00 часа – няколко часа след началото на състезанията.

Общият награден фонд и тази година е 49 000 лв., разбит в 44 индивидуални парични награди на 8.4 км, 16.8 км и 42.195 км. Победителите при мъжете и при жените в маратонската дистанция ще получат минимум по 8 000 лв., останалите премии са публикувани в сайта на маратона. Във Варна ще има и много призове за участниците в масовите бягания. Първите 40 финиширали в тях ще получат предметни награди – спортни сакове, анцузи, шапки и др.

„Маратон Варна“ е част от верига маратони „Бягането – начин на живот“. Повече информация за събитието можете да отриете в официалната страница на маратона тук.

Маратон Варна

Сподели

Shares

1 коментар

  1. В него участва доста интересен маратон през 2021 г., тогава маршрутът се оказа доста интересен, особено участъкът, който минаваше по насипа

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.