Кой подкрепи каузата на фондация Wings for Life?

0
 

Сподели

Shares

Wings for Life

Редица известни личности приеха за своя каузата на фондация Wings for Life и организираното световно бягане Wings for Life World Run. Всички те ще приемат за своя мисия уврежданията на гръбначния мозък да станат напълно лечими.
Aктьорът Стефан Щерев, сноубордистката Александра Жекова, бегачът Кирил Николов-Дизела, парапланеристът Веселин Овчаров, българските параолимпийци Георги Киряков и Илиян Петров и бегачите Андрей Гридин, Шабан Мустафа и Антония Григорова с радост приеха да бъдат едни от посланиците на каузата.

Каузата на Wings for Life ще подкрепят и двама много специални български спортисти. Те са двама заслужили хора с постижения извън стандартния спортен етикет и протокол. Почти една и съща трагедия връхлита първо единия, после – другия и, с различно ниво на травми, ги приковава към инвалидни колички. Лица на кампанията Wings for Life World Run ще бъдат и Иван Кожухаров и Владимир Гюров – алпинист и колоездач.

Весо Овчаров, Wings for Life

Шабан Мустафа и Веселин Овчаров за поредна година ще бъдат сред благодетелите на каузата. В миналогодишното издание на Wings for Life World Run Шабан Мустафа се включи в каузата, като бяга за тези, които не могат в Измир, Турция. Весо Овчаров, пък е силно ангажиран към каузата и привлече към себе си приятели и отбора си Fly the Earth, с които бягаха заедно в Wings for Life World Run през 2015 година в Букурещ, Румъния.

Кирил Николов – Дизела ще бяга за каузата на Wings for Life World Run в България ден след завръщането си от състезанието Yading Skyrun, Китай, където ще се проведе 29-километрово състезание, където най-високата точкa от трасето е „Last Pass“ е 4650 метра надморска височина.

Стикаме палци за добро представяне на Дизела. Старта е във вторник в 7:00 местно време (2:00 в България).

Освен всички популярни личности, каузата подкрепиха и редица медии, организации и клубове. Заради отдадеността на всички тях към каузата на Wings for Life, всички ние в България ще можем да станем част от глобалното бягане.
Илиян Лазаров – основател на Run BG, е един от хората, които се ангажираха изключително силно към каузата. Всеки, които желае да подкрепи Wings for Life, ще може да го направи заедно с отбора на Run BG по време на организираното от тях бягане в Борисовата градина на 7-и май от 14:00 часа. Ако пък нямате възможност да бъдете в София по това време, можете да се присъедините към отбора на Run BG чрез мобилното приложение Wings for Life World Run App. Името на отбора е Sofia Group Runs.

Wings for Life, App Run Sofia

Свои отбори, към които всеки може да се присъединява, създадоха и Oshee Bulgaria (OSHEE BULGARIA в Wings for Life World Run App) и клуб „Свободно измерение“. Момичетата от Wild-berries също заявиха, че ще бягат по време на световното събитие и ще организират свой отбор.

Всички български отбори, които се включиха в Wings for Life World Run можете да видите тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.