Етичната страна в производството на Jack Wolfskin

0
 

Сподели

Shares
Jack Wolfskin
Снимка: Jack Wolfskin

Jack Wolfskin е една от водещите марки, производител на продукти за аутдор активности, която е затвърдила позициите си като лидер на европейския пазар. Марката не само ни снабдява с висококачествени стоки за любимите ни приключения сред природата обаче, а се стреми да я съхранява такава, каквато всички я обичаме. Именно, за да е напълно в унисон с философията си, Jack Wolfskin се отказва от използването на конкретни материали (или от определени начини, по които те се добиват) при производството на продуктите си.

Така например, от 2015 година насам марката напълно се е отказала от използването на гъши пух, „набавян“ от живи птици, а изобщо използваният пух в различни модели на марката е много по-малко в съотношение с цялата колекция. Абсолютно забранена в производството на Jack Wolfskin е животинската козина. Марката е член на Fur Free Retailer Program и използва само висококачествена изкуствена козина. Също забранено е използването на ангорска вълна, в който и да е продукт на марката, тъй като от Jack Wolfskin са на мнение, че по-често при добиването на вълната, животните са подложени на страдание.

Освен от животински суровини, марката се е отказала от използване и на някои други материали, като PVC например. Едно от основните предимства на PVC материалът е, че е много издръжлив във времето и супер здрав. Точно това обаче е и най-големият му недостатък, защото той се разгражда много бавно, а когато бъде направен опит да бъде нарочно декомпресиран, процесътт „изхвърля“ в атмосферата изключително вредни химикали.

Забранените от Jack Wolfskin материали няма да намерите и в следните продукти:

ZENON TRACK
Снимка: Jack Wolfskin

Zenon Track са обувки за трейл бягане, съобразени със спецификите на спорта и нуждите на практикуващите го. Една от най-важните им характеристики е ниското тегло, което е задължително при обувки за този тип бягане, защото колкото по-малка е тежестта, с която стъпалата ни трябва да се „борят“, толкова повече „свободна“ енергия ни остава за справяне с предизвикателствата на терена. Обувките тежат 660 грама (за чифт) и имат нисък профил за по-голяма свобода на движенията. Oсвен това са снабдени със система за бързо стягане на връзките, която осигурява лесното обуване и събуване.

Перфектната вентилация за стъпалата ни е осигурена от мрежестата материя, използвана за изработка на горната част на обувките. Тя е бързосъхнеща, здрава и спомага комфортното прилягане и гъвкавостта на обувката. Под мрежестата материя Zenon Track са подплатени с дишащ и бързосъхнещ полиестер Circuliner.

Следващият важен компонент, за всяка обувка за бягане, е подметката. При Zenon Track тя е проектираната, така че да предоставя стабилност, но едновременно с това осигурява меко стъпване при всяка крачка. Подметката – Wolf Trail, отново има много ниско тегло и голяма гъвкавост.

Jack Wolfskin Portland

Portland Chill са дамски маратонки, готови да ни съпроводят във всичките ни ежедневни занимания. От пешеходния път до офиса, когато се нуждаем от омекотяване на всяка стъпка, до любимата ни физическа активност след работа, когато стъпалото ни трябва да бъде идеално проветрено.

Най-голямото предимство на Portland Chill са идеално комбинираните компоненти с висока дишаемост. Веднъж обувките са изработени със здравата мрежеста материя Air-Flow, която осигурява вентилация и прилягане – също толкова перфектно, колкото чорап, и втори път – снабдени са с технологията Texacool, която се грижи за дишаемостта и оптималния за стъпалата ни микроклимат.

Дамските маратонки са супер леки – тежат едва 440 грама за чифт, а подметката им е гъвкава, съобразена с ежедневните ни активности и е изработена с елементи от EVA материал.

Jack Wolfskin

Всеки, който обича да опознава света и природата, ходейки пеша, би имал полза от якето North Slope. То е създадено, за да ни предпазва при всякакви метеорологични условия. Изработено е с изключително здравата материя Texapore, която предпазва от вятър и дъжд (воден стълб: 10000 мм, дишане: 6000 g/m2/24 ч) и освен това предоставя необходимата дишаемост. Якето е подходящо за преходи в планината, а благодарение на системата за прикачане на вътрешно яке с помощта на ципове, може да бъде използвано при още по-разнообразни метеорологични условия и в няколко сезона. Теглото на якето е 640 грама (размер L).

Jack Wolfskin Arroyo

Arroyo пък е дамското яке, което е идеален избор за всички планинарки, които искат да разчитат на семпъло, но много функционално решение за всички дни сред природата. Също както мъжкото яке North Slope, така и Arroyo е ушито с материята Texapore за максимална защита от вятър и дъжд, която по никакъв начин не възпрепятства дишаемостта на дрехата (воден стълб: 10000 мм, дишане: 6000 g/m2/24 ч). Якето е оборудвано с ергономична качулка, която се регулира лесно и при нужда създава допълнително предпазване от евентуалните неблагоприятни метеорологични условия. Якето има тегло 510 грама (размер М).

Описаните продукти на Jack Wolfskin, както и още много модели, създадени с мисъл за природата, можете да откриете в магазините на Sport Depot както и онлайн на sportdepot.bg.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.