5 катерачни стени, които трябва да посетиш

0
 

Сподели

Shares

Няколко катерачни стени по света, не само разположени на интересни места, но и впечатляващи откъм дизайн и гледки. Със сигурност искаш да ги планираш за някое катерачно пътешествие!

катерачни стени

Excalibur, Холандия
На катеренето по изкуствена стена му липсвало въздух, казваш? Холандиците идват точно на място, за да те опровергаят. Excalibur предлага точно толкова въздух, колкото ще ти трябва, че и в повече – с височина от 37 метра (горе-долу колкото 11-етажна сграда) и с 11 метра надвес, тази стена е всичко, което би искал. Впечатляващата конструкция е вкопана 9 метра в земята, с основи с тегло 500 тона, така че дори ураганен вятър да не може да я помръдне. Цена на карта за ден 11$ за възрастни.

катерачни стени

Diga Di Luzzone Dam, Швейцария
Макар да не е точно в категорията катерачни стени, стената на язовира в Швейцария предлага един от най-дългите маршрути, създадени от човека. 164-метровият маршрут следва извивката на язовирната стена в продължение на 5 въжета, всяко от което започва леко полегато, и завършва абсолютно отвесно. Цената на удоволствието – 20 швейцарски франка.

катерачни стени

Basecamp, САЩ
Построена по фасадата на хотел Whitney Peak, с височина от 49 метра, стената в Рино, САЩ, която е една от най-високите катерачни стени в света.

Може би е добра идея да я пробвате и тази стена, която Walltopia построи в Абу Даби.

катерачни стени

Edinburgh International Climbing Centre, Шотландия
Най-голямото закрито катерачно пространство в Европа е не къде да е, а в Единбург, което дава добър повод за съчетаване на катерачното пътешествие с бирен туризъм – традициите на производството на келхибарена течност в района се връщат чак до 12 век и монасите, които решили да използват чистата изворна вода за нещо по-ползотворно.

Но да се върнем на катеренето – стотици маршрути и няколко боулдър зони, плюс фитнес зали, плувни басейни и много други активности в рамките на центъра. За да компенсираме бирата с движение, все пак.

Walltopia Climnbing & Fitness

И докато потриваш побелели от магнезий ръце в планове накъде да подкараш следващото катерачно пътешествие, не пропускай да провериш как е в Walltopia Climbing & Fitness. Най-новото катерачно място на София не отстъпва на по-горните, и е идеалната спирка за все по-горещите вечери, когато искаш да „бутнеш“ леко след работа.

ВИЖ и още няколко занимания, идеални за след края на работния ден.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.