Веломаратон “Подбалкански”Дата на събитието: 13.05.2017
0

Сподели

0Shares
0 0

Сигурни сме, че взимането на разстоянието от София до морето е нищо работа за приключенци като вас. За колко време обаче бихте го направили, ако се придвижвате не с автомобил, а с колело?

Можете да проверите на 13-и май, когато стартира веломаратонът „Подбалкански“, организиран от „Велоразходка“ и „Българска федерация по туризъм“.

Веломаратон "Подбалкански"

Идеята на маратона е разстоянието от 370 км от София до Бургас да бъде изминато за по-малко от 24 часа по Подбалканския път (виж GPS трак тук). Всеки колоездач, който успее да завърши маршрута в рамките на едно денонощие, ще бъде включен в класиране и награждаване, а за останалите ще остане емоцията от идеята да тръгнеш на път за морето с колело.

Стартът на веломаратона ще бъде даден в 06:00 часа на 13-и май. Сборният пункт, където в 05:00 часа ще започне и раздаването на стартовите номера, е Бензиностанция Shell на края на „Ботевградско шосе“. Основните контроли и подкрепителни пунктове по маршрута ще бъдат осем на брой, като последния – кея в Бургас, ще затвори точно в 06:00 часа на 14-и май, с което ще приключи и „приемането“ на участници, които ще участват в крайното класиране.

Колело, море, път
Снимка: travelandleisure.com

Таксата за участие във веломаратон „Подбалкански“ е 30 лв., а всички колоездачи, които искат да участват в събитието, трябва да заявят своето желание не по-късно от 11-и май.

Регистрацията става чрез попълване на формата тук (където е и подробната информация за маратона) и заплащане на стартовата такса по банков път.

Цялата актуална информация около събитието, пък можете да следите във Фейсбук тук.

Сподели

0Shares
0 0

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.