Веломаратон „Подбалкански“

0


Дата на събитието: 13.05.2017

Сподели

Shares

Сигурни сме, че взимането на разстоянието от София до морето е нищо работа за приключенци като вас. За колко време обаче бихте го направили, ако се придвижвате не с автомобил, а с колело?

Можете да проверите на 13-и май, когато стартира веломаратонът „Подбалкански“, организиран от „Велоразходка“ и „Българска федерация по туризъм“.

Веломаратон "Подбалкански"

Идеята на маратона е разстоянието от 370 км от София до Бургас да бъде изминато за по-малко от 24 часа по Подбалканския път (виж GPS трак тук). Всеки колоездач, който успее да завърши маршрута в рамките на едно денонощие, ще бъде включен в класиране и награждаване, а за останалите ще остане емоцията от идеята да тръгнеш на път за морето с колело.

Стартът на веломаратона ще бъде даден в 06:00 часа на 13-и май. Сборният пункт, където в 05:00 часа ще започне и раздаването на стартовите номера, е Бензиностанция Shell на края на „Ботевградско шосе“. Основните контроли и подкрепителни пунктове по маршрута ще бъдат осем на брой, като последния – кея в Бургас, ще затвори точно в 06:00 часа на 14-и май, с което ще приключи и „приемането“ на участници, които ще участват в крайното класиране.

Колело, море, път
Снимка: travelandleisure.com

Таксата за участие във веломаратон „Подбалкански“ е 30 лв., а всички колоездачи, които искат да участват в събитието, трябва да заявят своето желание не по-късно от 11-и май.

Регистрацията става чрез попълване на формата тук (където е и подробната информация за маратона) и заплащане на стартовата такса по банков път.

Цялата актуална информация около събитието, пък можете да следите във Фейсбук тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.