Скоростно изкачване на Златишкия проход

0


Дата на събитието: 07.05.2017

Сподели

Shares
Шосейно колоездене
Снимка: Road Cycling UK

Скоростно изкачване на Златишкия проход очаква любителите на шосейното колоездене на 7-и май. Велосипедното състезание се организира от клубовете „Свободно измерение“ – Златица и „Вело Сити“ за първа година, но идеята е да стане ежегодно и да се превърне в традиция.

Участие в „Скоростно изкачване на Златишкия проход“ могат да взимат колоездачи с всякакви видове колела. Те ще бъдат разделени в следните категории: „Жени“, „Юноши до 18 г.“, „Мъже “Елит” – 18-35 г., „Мъже “Мастерс” – 35-45 г., „Мъже “Ветерани” – 45+ години.

Стартът на състезанието ще бъде даден в 11:00 часа от центъра на село Челопеч, а финалът ще бъде на върха на прохода „Кашана“. Трасето, по което участниците ще преминат, е с дължина 15 км и ще предложи почти 1000 м положителна денивелация за преодоляване. Подробна карта на маршрута можете да видите тук.

Районът, в който се провежда състезанието е изключително красив и зареждащ със своята природа. Особено през пролетта, когато времето все още не е горещо, а всичко наоколо се е раззеленило, условията са изключително подходящи за колоездене.

Всички участници в състезанието ще получат подаръци от спонсорите на събитието, а на различни пунктове ще има безплатни напитки и хапване за състезателите.

Програма на състезанието:

9:00 – 10:30 Регистрация на всички участници и получаване на стартови номера в центъра на с. Челопеч
10:30 Технически инструктаж на участниците
10:45 Приветствие от организаторите и основните спонсори на състезанието
11:00 Старт на състезанието
14:00 Награждаване на победителите в отделните категории
14:30 Почерпка на всички участници на площада в с. Челопеч

Регистрация за събитието може да бъде направена тук, а тук е фейсбук страницата на събитието, в която можете да следите актуалната информация.

Скоростно изкачване на Златишкия проход

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.