Waterproof – всичко, което водолазите търсят

0
 

Сподели

Shares
Waterproof
Снимка: Waterproof International

Историята на шведската марка Waterproof започва през 1984 година, когато в малък магазин за екипировка за гмуркане и поправки се заражда идеята да бъдат произвеждани по-качествени продукти, съобразени с климата в Скандинавските държави и нуждите на водолазите, практикуващи спорта по тези места. Докато през онези години интересът към гмуркането все повече започва да се засилва, повечето магазини и производители предлагали продукти, съобразени по-скоро с южноевропейския климат. Идеята за създаване на продукти, съобразени с конкретния климат, дала възможност на малкия магазин да израсне като голяма марка.

Прогресът на Waterproof идва постепенно, стъпка по стъпка и на принципа „изработване и гмуркане“. Постепенно повече водолази започват да се интересуват от продуктите на марката и започват да търсят и предлагат различни модификации и допълнения към неопреновите си костюми, като по този начин марката никога не спира да търси нови хоризонти и решения на „задачите“, зададени от самите водолази. Една от иновациите, които Waterproof въвежда, е цветният външен облик на неопреновите костюми, които изненадващо започнали да бъдат все по-търсени от любителите на спорта. Докато в първите 15 години от създаването си Waterproof „играела“ основно на Скандинавския пазар, в следващите обсегът на разпространение на продуктите постепенно се увеличавал, защото се увеличавали и предлаганите от марката възможности. Една от отличителните черти били неопрените, създадени за екстремни условия.

Waterproof
Снимка: Waterproof International

През годините до момента Waterproof се фокусира върху качеството на продуктите, които предлага. Постоянните проучвания, които марката прави, се оказват полезни и в момента Waterproof е носител на редица престижни награди.
През 2017 година марката печели две награди Tauchen за свои модели неопренови костюми – D9X и W50.

Наградите Tauchen (Tauchen – гмуркане, от немски) се присъждат ежегодно от едноименното списание за гмуркане и са определяни от мнозина издания като еквивалент на филмовите награди „Оскар”, само че присъждани за най-добри продукти и услуги, свързани с гмуркането. Тазгодишното връчване на наградите беше 19-то поред и победителите бяха избрани сред номинирани в 17 категории, обхващащи сегменти, свързани с подводния спорт, от технологии до туризъм.

Освен с богат набор сухи, мокри и полусухи неопренови костюми, Waterproof може да се похвали и с колекция аксесоари, сред които бонета, ръкавици, жилетки, бански костюми и още други.

Официален дистрибутор на марката Waterproof за България е Divetec, чиито магазин се намира в София на адрес жк. “Мотописта”, бл.12Е и онлайн тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.