Новата катерачна зала Walltopia Climbing & Fitness отвори врати

0
 

Сподели

Shares

Дългоочакваната нова катерачна зала на София най-после е факт – на 20-ти април официално беше открита Walltopia Climbing & Fitness.

Walltopia Climbing & Fitness

Над 700 човека дойдоха във вечерта на откриването, нетърпеливи да разкършат пръсти по боулдърите и да разходят еспадрили по маршрутите. Сред гостите забелязахме две от лицата на кориците на списанието – Боян Петров и Анжела Недялкова, най-успешния състезател по спортно катерене Пепи Иванов, доайените на катеренето Николай Петков и Милкана Русева, както и множество други познати в средите физиономии.

Walltopia Climnbing & Fitness

И въпреки стълпотворението от хора, хватки имаше достатъчно за всички. 150 готови машрута очакваха катерачите, с идеята те да се допълват и променят ежемесечно, така че да подсигурят условия за едновременно катерене на до 250 човека.

Walltopia Climnbing & Fitness

Залата обещава да се превърне в задължителна катерачна спирка, особено в предстоящите горещи месеци, когато ще предложи така търсения въздух и пространство за движение, в границите на града и в рамките на работния ден. С катерачна площ от 1731 кв.м, Walltopia Climbing & Fitness е най-голямата зала за катерене в България, като основният фокус е върху високите стени – 1455 кв.м от залата са с височина от 13 до 19 метра. Останалите 276 кв.м. са отделени за боулдър с височина от 4.5 метра.

Walltopia Climbing & Fitness

Освен с идеални условия за катерене, височина на маршрутите и дизайн, Walltopia Climbing & Fitness впечатлява и нововъведения като LED хватки и избор на маршрути през мобилна апликация, и по нищо не отстъпва място на най-добрите катерачни зали в света.

Walltopia Climbing & Fitness

До месец предстои откриването и на тренировъчната част към залата, а през есента – включването на фитнес.

Официални партньори на събитието бяха Roobar, Столично пиво, Go4Raw, Wings of life, Стената, Списание 360, Tea-Go и RED Bull.

Walltopia Climbing & Fitness

Залата се намира на територията на София Тех Парк, бул. Цариградско шосе 111 В.

Още информация ще намерите тук, както и на тел. 0888 038 835 и еmail: climbing@walltopia.com.

Walltopia Climbing & Fitness

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.