Избери своя Fenix 5 от Garmin

0
 

Сподели

Shares

Garmin Fenix 5

Серията часовници Fenix 5 от Garmin е създадена, за да задоволи очакванията на хора с различни потребности, начин на живот и спортна активност. Вече ви разказахме за характеристиките и отличителните черти, които серията притежава, а по-долу ще намерите повече информация за специфичните особености на всеки от моделите.

Garmin fenix 5S

Fenix 5S е най-компактният и малък по-размер часовник в серията. Това обаче не означава, че в него не са събрани всичките, полезни за всеки активно прекарващ времето си човек, функции. 42-милиметровия мултиспорт часовник има по-лек, по-изтънчен и компактен дизайн и може да ни послужи навсякъде в ежедневието – от офиса до трекинг пътеките или местата за любимия ни спорт навън.

Fenix 5S включва технологията за следене на пулса Elevate, която предоставя постоянен мониторинг на пулса без нужда от поставяне на допълнителна лента около гърдите. С помощта на Elevate можем да следим също за изгорените калории, качеството на съня и броя направени стъпки през целия ден. Освен това часовникът следи представянето ни в зависимост от спорта, който практикуваме, като с лесна и бърза навигация между менютата получаваме информация за ефективността и напредъка от всяка тренировка. Fenix 5S е снабден със специални сензори за активности сред природата, към които се прибавя и GLONASS навигацията (позволява проследяване на маршрути в много по-предизвикателна околна среда в сравнение с часовниците, използващи само GPS), 3-осов компас, жироскоп и алтиметър.

В режим smartwatch Fenix 5S няма да се нуждае от презареждане за цели 9 дни, а в GPS режим ще продължи да работи ефективно в продължение на до 14 часа.

Fenix 5S може да бъде поръчан и в модел Saphire, който освен че добавя сапфирено стъкло, устойчиво на по-значителни надрасквания и увеличаващо издръжливостта на часовника на удари и изпускания, предлага и Wi-Fi за автоматично получаване на известия и свързване към Garmin Connect™. Освен това моделът Fenix 5S Saphire идва с допълнителна QuickFit™ каишка (сменяема каиша, която се сваля и подменя бързо и лесно).

Garmin fenix 5
Garmin fenix 5

Следващият часовник в серията Fenix е Garmin Fenix 5. Той притежава всички функции на Fenix 5S, но прави следенето на показателите и навигирането между менютата още по-лесно със своя 1,2-инчов дисплей и размер от 47 мм. Както цялата серия, така и Fenix 5 разчита на пълноцветен дисплей с висока резолюция. Garmin Chroma Display™ е оборудван с LED осветяване на фона и използва няколко технологии за подобрена видимост и работа с часовника. Освен, че отблъсква светлината, при много ярки лъчи дисплеят автоматично преминава в режим за по-добра читаемост.

С Fenix 5 можем да следим представянето и прогреса си чрез различните характеристи в зависимост от избрания спорт. Специални режими за различни спортове като бягане, плуване, ски, голф, гребни спортове, ни снабдяват с цялата информация, която бихме искали да получим, за да сме винаги наясно с представянето си. Освен с GPS, Fenix 5 отново е снабден с GLONASS навигация, барометър, алтиметър и компас. Алтиметърът предоставя акуратна информация за надморската височина, изкачванията и спусканията, а барометърът позволява предвиждане на метеорологичните условия в кратки срокове, защото отчита промените в атмосферното налягане.

Fenix 5 има продължителност на батерията до две седмици в режим smartwatch и до 24 часа в GPS режим и също като 5S може да бъде поръчан в модел със или без сапфирено стъкло за по-голяма устойчивост от наранявания и добавени характеристики като WI-Fi.

Garmin Fenix 5X
Garmin Fenix 5X

Fenix 5X, пък е версията в серията, която освен всички останали характеристики, налични и при Fenix 5S и Fenix5, прибавя още няколко за максимално добро представяне и готовност да ни „служи“ във всичките ни приключения.
Една от отличителните черти на Fenix 5X разбира се, е размерът – 51 мм. Освен това 5Х пристига оборудван задължително със сапфирено стъкло за максимална устойчивост на надрасквания. Допълнителните функции, налични единствено при модела 5X са:

Предварително качени TOPO карти с маршрути и специални иновативни функции за навигация. Картите, предоставени от 5X, са цветни за максимално лесно ориентиране.
Around Me карта, която позволява добавяне на важни за нас точки от маршрута и показва информация за различни обекти, които в момента се намират около нас.
– Специална функция, която позволява автоматично създаване на маршрут с един и същ старт-финал. Той може да бъде 5-километров за леко раздвижване или 30-километров за по-ефективна тренировка.
– Много лесен за разчитане показател, който означава предстоящите завои в маршрута, който сме избрали.
– Изписване на допълнителни данни за моментното ни представяне върху картите, за да не се налага да превключваме между екраните.

Garmin
Снимка: Garmin

Повече за всички функции, които серията предлага, можете да научите от статията тук. Това пък е сайтът, от който можете да получите цялата информация за продуктите на Garmin.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.