RunBG организира бягане за Wings for Life

0


Дата на събитието: 07.05.2017

Сподели

Shares

Екипът на RunBG се присъединява към каузата на фондация Wings for Life за набиране на средства, 100% от които се даряват в полза на медицински изследвания, целящи заболяванията на гръбначния стълб да станат напълно лечими, като организира свой собствен рън.

Simeonovo Run
Снимка: RunBG

Всички ние ще можем да бягаме за каузата с отбора на RunBG на 7-и май в Борисовата градина, точно в 14:00 часа – същото време, по което стартират и бяганията в подкрепа на Wings for Life по целия свят (11:00 UTC).

Виж всички начини, по които можеш да подкрепиш каузата Wings for Life тук.

Wings for Life World Run
Wings for Life World Run/Снимка: Wings for Life World Run

Бягането, организирано от RunBG, ще започне от езерото „Ариана“, а дължината на трасето, което ще бъде обособено за събитието, ще бъде 5.01 км. Заради уникалния формат на събитието Wings for Life World Run, част от което е и организираното от RunBG бягане в София, всеки участник ще може да избяга толкова километри, за колкото е подготвен, а не толкова, колкото е дълго трасето.

Участниците нямат за цел да избягат до финиш линията, а да се опитат да я надбягат. В ролята на „финиш линия” влиза специалната кола-преследвач, която 30 минути след началото на състезанието тръгва от старта и постепенно увеличава скоростта си от 15 на 35 км/ч, докато не настигне всички бегачи. В България и други страни, функциите на колата ще бъдат изпълнявани от специалното приложение Wings for Life World Run App.

Приложението може да бъде свалено за Adroid и iOS и ще отчете какво разстояние сме успели да избягаме, преди да ни „настигне” и ще включи резултата ни в класирането на състезателите от целия свят.

Wings for Life

Официален сайт на Фондация Wings for Life, където можете да намерите повече информация за подкрепяните медицински проекти.

Официален сайт на Wings for Life world Run, където се актуализират всички подробности около организираните по света бягания.

Повече информация за маршрута на софийския Wings for Life World Run можете да откриете тук. Тук, пък е официалната страница на Wings for Life World Run – бягай за тези, които не могат. И официалната страница на бягането в София.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.