360° уикенд прогноза: 14-17 април

0
 

Сподели

Shares

Уикенд прогноза: 14-17 април

На разпети петък времето ще бъде с незначителна облачност и северозападен вятър – 3-5 м/с при земята. Повече облаци ще има в района на София, Разлог и Североизточна България. Следобед в цялата страна ще се заоблачи, но облачността ще остане висока. В Рила, Пирин и Родопите ще има гръмотевични облаци следобед и тези планини ще са подходящи за спорт само до около 12-15 часа.

Вятърът на 1500 м ще бъде от северозапад със скорост 4-6 м/с. Максималните температури за страната ще бъдат около 21-25 градуса, а по крайбрежието ще остане по-студено с максимални температури 15-17 градуса. Следобед ще има слаб бриз със сила около 3-5 м/с.

В събота сутринта от запад ще започне заоблачаване и валежи – първо само в Северозападна България, после и в останалата част на страната. Отново най-много валежи се очакват в Рило-Родопския масив и в Стара планина. Следобед валежите ще са от гръмотевични облаци.

Най-обилни, особено в Северна България, валежите се очакват в неделя, когато времето ще е изключително неподходящо за планина. Температурите ще се понижат с около 6-8 градуса.

В понеделник валежите от запад ще спират и сутринта в Западна България ще е слънчево и с умерен северозападен вятър (6-9 м/с) при земята. Около и след обяд ще вали само в Източна България, но в останалата част от страната ще започне ново заоблачаване и планините над 2000 м ще останат закрити в облаци. Възможни са и слаби валежи. Следобед ще продължава да вали в източната и югоизточната част на страната, където се очакват количества над 10 л на квадратен метър.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.