Изживей Петрич и ще се върнеш

0
 

Сподели

Shares

Изложба "Дестинация Петрич:активен и атрактивен"

На крачка от Гърция и Македония, в долния ляв ъгъл на картата, ни очаква вълнуващо и пълно с емоции пътуване към последния залез на България. Какво ще открием? След повече от 40 години забранена зона за достъп, днес община Петрич гостоприемно отваря врати и е готова да сподели своите тайни.

С танцова програма, слънчево настроение и музика беше открита изложбата „Дестинация Петрич: активна и атрактивна“. На 10-и април по време на официалното откриване бяха представени възможностите за активни занимания в района на град Петрич, изобразени чрез 28 фотографии, разположени върху пана в градина „Кристал“ в центъра на София.

За празничното настроение по време на събитието се погрижиха децата от ансамбъл „Гергьовче“ при ОДК Петрич, а приятелската атмосферата беше осигурено с помощта на предоставените от винарни Орбелус, Орбелия и Рупел напитки.

Изложба "Дестинация Петрич:активен и атрактивен"

Още в деня на откриването изложбата предизвика интереса на колоездачи, преминаващи през градина „Кристал“, където до 19-и април всеки може да разгледа платната. Един от основните акценти, представени в „Дестинация Петрич: активна и атрактивна“ е именно колоезденето и възможностите за този спорт, които районът на града предлага. Бързото развитие на сегмента в региона в последните години доведе до изграждането на едни от най-добрите трасета за планинско колоездене в страната, които ежегодно привличат и най-добрите родни колоездачи за редица състезания, а освен това биха предизвикали интереса на всеки любител на спорта.

С помощта на изложбата разбираме обаче, че регионът на най-южния български град крие още много емоции за споделяне. Туризъм, въздушни спортове, култура, традиции са само част от сегментите, до които можем да се докоснем, прекрачвайки границите на Петрич, а чрез изложбата можем да се заредим с цели 28 идеи за незабравимо и активно прекарване на времето. Ето само част от тях:

ТАНЦУВАЙ: на 1-ви януари с русалиите, през юни с „Бела рок”, септември в ритъма на поп музиката на „Златен кестен”.
ИЗКАЧИ Беласица или Огражден
ЛЕТИ… Буквално!
ДЕГУСТИРАЙ вино и още нещо!
ПОХАПНИ Традиционна българска кухня или с привкус от съседите
НАСЛАДИ СЕ на най-топлия климат в България
СНИМАЙ екстремните спортове…. или се включи
ОТПУСНИ СЕ в топлите южни нощи
УСМИХНИ СЕ на микса от цветове, вкусове и възможни преживявания
ПРЕГЪРНИ вековните явори и кестени
ПОЧУВСТВАЙ свободата да си пълен с емоции
ИЗЖИВЕЙ ПЕТРИЧ… и ще се върнеш!

Изложба "Дестинация Петрич:активен и атрактивен"

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.