Имаше ли каране на фрийрайд срещата в Пирин?

Събитието премина под заглавието "Дончо и Коко канят"

Сподели

Shares

За всички, които се питат дали не изпуснаха, като не отидоха на събитието „Дончо и Коко канят“, заради малкото сняг и топлото време, можем да кажем следното: Фрийрайд срещата предложи достатъчно и много готино каране. В уикенда между 7-ми и 9-ти април се състояха три състезания – Free Slopestyle, Doncho Big Mountain и Pirin Freeride Challenge, в които се включиха повече от 60 състезатели. Целият уикенд беше посветен на Коко Рупчин.

Pirin Freeride Challenge 2017
снимка: Concept Creative

Pirin Freeride Challenge беше извън официалната програма на Дончо. Състезанието влизаше в програмата на Българските фрийрайд серии – тяхната втора и последна спирка за този зимен сезон.

С цел да се осигури възможно най-добрият терен, организаторите на двете събития се спряха на нов склон, с който да предизвикат участниците – различен от този, ползван за състезанията през предишните три години. Склонът се намираше над хижа Вихрен, отново в района на Дончови караули. Съответно теренът за състезанията беше може би малко по-къс, но много широк, с варианти за много различни линии, през скали и други интересни релефи. Райдърите се възползваха максимално от възможностите по склона, слънчевото и топло време, което отпусна твърдия, фирнован сняг ,и доброто настроение, генерирано от голямата компания от приятели.

Симеон Павлов
снимка: Concept Creative/ Симеон Павлов на Pirin Freeride Challenge 2017

За момента, финални резултати от представянето на участниците има само от Pirin Freeride Challenge и Българските фрийрайд серии. Наградените от „Дончо и Коко канят“ предстои да бъдат гласувани идния четвъртък в споделеното работно пространство Betahaus, след видео преглед на най-добрите пускания. Събитието е отворено и е обявено за 19 ч. За разлика от сериите, при фрийрайд срещата не се прилага стандартно класиране, а се отличават райдъри за най-добра линия, рън, най-голям дроп, най-ефектен трик, най-млад участник и т.н.

Най-внушителното представяне в Pirin Freeride Challenge направи скиорът Симеон Павлов, 17-годишният победител от този сезон в кръг от квалификациите за Световния фрийрайд тур. В сноуборда най-добро каране показа „нечовекът“ Димитър Найденов, който спечели въпросния ни конкурс тази година. В състезанието участваха общо 10 жени, сред които с първи места се отличиха скиорката Дарина Гарибова и сноубордистката Илияна Миховска – Бебето.

Ивайло Ерменков
снимка: Ангел Попов/ Ивайло Ерменков на Pirin Freeride Challenge 2017

В по-ниските възрастови категории – в които най-младият участник беше на 7 години, лидери станаха Матео Попиванчев (отличен и в първата спирка на сериите на Витоша), Валентин Балов, Денис Марков и Иван Иванов (също отличен в спирка 1). По долу може да се запознаете с финалното класиране в Българските серии, за което се сборуват точките от X-lines и Pirin Challenge. Репортаж от първата спирка на сериите може да прочетете тук.

Pirin Freeride Challenge 2017
снимка: Ангел Попов/ Pirin Freeride Challenge 2017
Pirin Freeride Challenge 2017
снимка: Ангел Попов/ Pirin Freeride Challenge 2017

Деца 6-10
1.Денис Марков
2.Иво Балевски
3.Георги Алтънов

Деца 10-13
1.Иван Иванов
2.Кристиян Димитров
3.Георги Вачков

Младежи 14-16
1.Матео Попиванчев
2.Борислав Гарибов
3.Александър Александров

Юноши 17-18
1.Ивайло Димитров
2.Марк Стайков
3.Валентин Балов

Жени Ски
1.Симона Камберова
2.Теодора Дамянова
3.Дарина Гарибова

Жени Сноуборд
1.Илияна Миховска – Бебето
2.Яна Стоянова
3. Ели Самоладоу/ Калина Касъров

Мъже Ски
1.Симеон Павлов
2.Александър Карадинков – Гипса
3.Ивайло Ерменков

Мъже Сноуборд
1.Александър Михайлов
2.Димитър Найденов
3.Борис Димитров

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.