Матеуш Малина спечели безапелационно Sofia Freediving Cup 2017

0
 

Сподели

Shares
Sofia Freediving Cup 2017
Матеуш Малина, динамична апнеа без плавници/Снимка: Sofia Freediving Cup

Един от най-силните гмуркачи в света – Матеуш Малина (Полша) спечели безапелационно състезанието Sofia Freediving Cup, провело се на 8-и и 9-и април в Банкя.

Матеуш, който е настоящ световен шампион и рекордьор в динамичната апнеа, изплува 215 метра на един дъх без плавници и задържа дишането си за 8 минути и 3 секунди.

Вторият резултат в динамичната апнеа без плавници е 201 метра за Янис Котонидис – нов национален рекорд на Гърция. Призовата тройка се допълни от Данаил Едрев (България) с респектиращите 159 метра. Постиженията на Малина и Котонидис са най-добрите за в ранглистата на AIDA за 2017 г. и това превръща Sofia Freediving Cup в най-силното състезание в тази дисциплина.

Sofia Freediving Cup 2017
Данаил Едрев, динамична апнеа с плавници/Снимка: Sofia Freediving Cup

Динамичната апнеа с плавници бе спечелена от Данаил Едрев – 207 метра, което вече е и новият национален рекорд за България, който впечатли и елитните гръцки гмуркачи, участвали в надпреварата.

Данаил и Валентин Люцканов взеха съответно второто и трето място в статичната апнеа.

При жените, силно българско представяне на рекордьорката Нели Кечева, която спечели златния медал в статичната апнеа с време 4:42 и Виктория Данова, която стана първа с динамичната апнеа без плавници (дори и след паузата за фридайвинг тренировки!).

Sofia Freediving Cup 2017
Биргюл Еркен/ Снимка: Sofia Freediving Cup

Носителката на Купата на София жените стана Биргюл Еркен (Турция) след много силен резултат от 150 метра в динамичната апнеа и 4:16 в статичната.

Освен силните резултати на медалистите, приятно впечатление направиха и абсолютните дебютанти на състезанието. Тяхното развитие ще следим с интерес на Sofia Freediving Cup 2018!

Sofia Freediving Cup 2017
Снимка: Sofia Freediving Cup

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.