Зимният байк дуел vol. 7 с Милан Димов

0
 

Сподели

Shares
Winter Bike Duel
Снимка: Concept Creative

Миналия уикенд – 1-2 април, в Пампорово-Мечи чал, се проведе седмото поредно издание на Winter Bike Duel – нестандартното колоездачно състезание, което изправя участниците един срещу друг в даунхил „схватка“ на сняг.

Повече за събитието, организацията и новостите покрай зимния дуел научаваме от Ема Паунова от „Kонсепт Криейтив“. Интервюто е взето от Милан Димов-Касапина, който тази година освен по трасето, влиза рЕзко и с въпросите.

Winter Bike Duel 2016. Фотограф: Георги Даскалов, BikePorn
Ема Паунова от „Консепт Криейтив“ (вдясно). Фотограф: Георги Даскалов, BikePorn

М: Какво в Winterbike Duel vol.7 е по-различно в сравнение с предходните издания?
Е: За първи път дуела се проведе на Чепеларе, ски-пистата Мечи чал.

M: По-трудна ли е организацията на всеки следващ байк дуел, или се влиза в рутина и нещата слягат?
Е: Много е относително, защото винаги сме зависими от времето и атмосферните условия, но като цяло за нас организацията на подобен род събития се е превърнала в рутина.

М: Кой беше „инженерната мисъл“ на дуела, т.е. кой е отговорен за шейпа на скоковете и трасето?
Е: Трасето се подготвя от целия ни екип, като основна движеща сила е Данаил Ангелов от Консепт Криейтив, но като цяло няколко човека от екипа ни са отговорни за доброто трасе.

М: Колко участници имаше тази година?
Е: Тази година броя на състезателите бе по-малък заради късната дата и други съпътстващи събития. Общо 26 човека.

М: Какво е финалното класиране? Имаше ли изненади?
Е: Тази година категориите бяха две – мъже и юнощи. При мъжете челната тройка се оглави от: Константин Димов (Riders United), Андрей Цолев (Trueriders) и Павел Козарски (Riders United). При юношите първи стана Григор Вълчанов (Triton Extreme), следван от Иван Борисов (Riders United) и Валенто Александров (Племето).

М: С какво вие като организатори ще запомните този дуел?
Е: С много доброто настроение и с много приятели, които уважиха ивента. За нас най-важното на този байк дуел е, че той е първото събитие на новата байк зона в Пампорово-Мечи Чал.

М: Какво като организатори ще си пожелаете за този байк сезон?
Е: Искаме да си пожелаем много хубави, стегнати събития, без изненади, травми и контузии! Пожелаваме си здрав дух и успех на всички състезатели през сезон 2017.

Във видеото, пък спускаме трасето на зимния байк дуел заедно с Милан, който ни разказа и какво мисли за него, както и за събитието като цяло.

„За мен това беше най-добрия дуел от всички проведени досега.
Трасето беше страхотно като денивелация и елементи. Много ми хареса, че се проведе на слопстайл трасето от Европейската купа. Организацията беше на високо ниво и нямаше проблеми за никой от участниците. Като цяло трасето има доста скорост и големи скокове точно както обичам на цЕлата газ! Дуелът си беше чудесна тренировка за Мегаваланч!* Мисля, че мястото Мечи чал има огромен потенциал, направих няколко доста силни фрирайда, а също така „преслушах“ и част от даунхил трасето което не беше карано повече от 4 години, видях сърни! За щастие, тази година погледите са насочени към факта, че това изоставено старо трасе ще бъде възобновено и отворено за каране през сезон 2017. Нямам търпение!“

*Освен да участва в родните колоездачни серии, за новия сезон, Милан си поставя за цел и участие в мега състезанието Megavalanch, което се провежда във Френските Алпи. Научете повече тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.