За участие на Милан Димов в Megavalanche

0
 

Сподели

Shares

Милан Димов

Милан Димов е един от българските колоездачи с безспорни успехи по родните маунтинбайк трасета. Освен че обикновено се спуска с минимум 800 км/ч, през 2015 година стана и Национален шампион на страната ни в мастърс категорията на дисциплината „Спускане“/DH, а за настоящата 2017 г. си е поставил нова голяма цел – успешно участие в култовата надпревара Megavelanche, която се провежда във Френските Алпи.

Всяко участие в спортно състезание, а още повече в такова от ранга на Megavalnche, е свързано неминуемо, освен с желание и хъс, каквито сигурни сме не липсват на Милан, но и с финанси. Именно поради тази причина колоездачът стартира кампания в платформата за споделено финансиране Indiegogo.

Кое му е култовото на Megavelanche?

Най-зрелищната част от колоездачното състезание е финалът му. По време на него, класиралите се след не по-малко оспорвани квалификации участници имат за „задача“ да се спуснат от началната точка – връх Бланк, „Бели връх“, който се издига на 3300 м надморска височина и да финишират след около 30 км на 720 м нмв в долината Алемонт. Най-интересната част е, че стартът е масов, което означава, че от началната точка стартират 350 колоездачи, които се спускат едновременно в „мега лавина“.

Милан Димов, Клуб VIVO, Петрич; Фотография Георги Даскалов
Снимка: Георги Даскалов

Целта на кампанията е да събере средства за участието на Милан в Megavelanche, към което се включва и подготовката, и набавянето на подходящата за формата на състезанието екипировка и колоездачно оборудване. Кампанията ще продължи в рамките на един месец, а състезанието тази година ще се проведе между 3-и и 9-и юли.

Повече за кампанията Megavalanche #DownHellYeah 2017 на Милан Димов можете да разберете тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.