Четвърто издание на маратона в Плевен

0


Дата на събитието: 21.05.2017

Сподели

Shares

Маратон на приятелството Плевен 2017

Четвъртото поредно издание на „Маратон на приятелството Плевен“ ни очаква на 21-и май. Както подобава, стотици почитатели на активния начин на живот както от страната, така и от чужбина, ще се съберат в северозападния град, за да се включат в една от четирите дисциплини: маратон (42.2 км), полумаратон (21.1 км), щафета (2х10 км) и градски крос (3 км).

Регистрация за събитието може да бъде направена тук, а до момента Маратонът е предизвикал интереса на още повече участници в сравнение със същия период през миналата година и вече има записани десетки бегачи не само от страната, но и от чужбина.

В миналогодишното издание „Маратон на приятелството в Плевен“ се включиха 300 състезатели от общо 17 държави. Плевенският маратон има три звезди за качество като шосейно състезание, присъдени от Европейската федерация по лека атлетика, и е включен в годишния състезателен календар на федерацията. Той е част и от румънската верига от исторически маратони – регистрирани са над 30 румънски бегачи.

Маратон на приятелството Плевен 2017

По традиция, Маратонът ще подкрепи поредна благотворителна инициатива, информация за която очакваме съвсем скоро от организаторите. През 2016 година събитието предостави средства за финансиране изграждането на първата открита фитнес площадка в Плевен. Спортното съоръжение ще е напълно безплатно и на разположение за ползване от всички жители и гости на града, а официалното му откриване ще се състои непосредствено преди началото на тазгодишния маратон.

Интересна подробност тази година е и осъществяването на документален филм за състезанието, чиито цели са популяризиране на събитието и град Плевен на национално и международно равнище.

Организатори на Маратон Плевен са Община Плевен, Клуб Бегач и Eyes-Open. Актуалната информация около събитието можете да следите във фейсбук страницата тук.

Маратон на приятелството Плевен 2017

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.