Каминито дел Рей вече е отворен за разходки

0
 

Сподели

Shares

За една интересна и доста вълнуваща новина ни съобщават от peika.bg. Пътят Каминито дел Рей, който доскоро беше затворен за туристи, вече е достъпен.

Каминито дел Рей е един от най-опасните пътища в света.

Намира се в Южна Испания. Пътят, минава на 100 метра височина над дълбокия каньон Ел Чоро ( El Chorro), близо до Алора, Малага. Той бе затворен до 2015 г., заради многото смъртни случаи по трасето.

Пътят Каминито дел Рей

Билетите за посещението на един от най-екстремните маршрути са вече в продажба. Сега Пътят на краля (Каминито дел Рей) е изцяло обновен и вече не е толкова опасен.

За щастие все още предлага главозамайващи гледки към дефилето. Пътеката е широка един метър и дълга 7,7 км. Построена е преди повече от 100 години за работниците на две близки водноелектрически централи.

Повторното отваряне на маршрута привлича 600 000 посетители – предимно чуждестранни туристи. Именно те вдигат района на крака.
Преминаването на целия маршрут отнема между четири и пет часа. На ден се допускат до 600 туристи. Разходката струва 10 евро. Можете да направите своят резервация тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.