Каминито дел Рей вече е отворен за разходки

 
0

Сподели

0Shares
0 0 0

За една интересна и доста вълнуваща новина ни съобщават от peika.bg. Пътят Каминито дел Рей, който доскоро беше затворен за туристи, вече е достъпен.

Каминито дел Рей е един от най-опасните пътища в света.

Намира се в Южна Испания. Пътят, минава на 100 метра височина над дълбокия каньон Ел Чоро ( El Chorro), близо до Алора, Малага. Той бе затворен до 2015 г., заради многото смъртни случаи по трасето.

Пътят Каминито дел Рей

Билетите за посещението на един от най-екстремните маршрути са вече в продажба. Сега Пътят на краля (Каминито дел Рей) е изцяло обновен и вече не е толкова опасен.

За щастие все още предлага главозамайващи гледки към дефилето. Пътеката е широка един метър и дълга 7,7 км. Построена е преди повече от 100 години за работниците на две близки водноелектрически централи.

Повторното отваряне на маршрута привлича 600 000 посетители – предимно чуждестранни туристи. Именно те вдигат района на крака.
Преминаването на целия маршрут отнема между четири и пет часа. На ден се допускат до 600 туристи. Разходката струва 10 евро. Можете да направите своят резервация тук.

Сподели

0Shares
0 0 0

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.