30 години с Air Max

0
 

Сподели

Shares

Nike Air Max Day

Още от 1979 г. насам въздушни системи биват интегрирани в обувки на Nike. Първият модел, който се сдобива с технологията, станала вбъдеще запазена марка на бранда, е Air Tailwind. Тогава обаче, „въздушното балонче“ е скрито в обувката и по-скоро се усеща, отолкото вижда. Станалите вече легендарни – Air Max, са първите обувки, които променят това и привличат внимание върху отличителната черта на модела.

Всяка година на 26 март Nike отбелязва „Денят на Air Max“. Тази година Air Max 1, обувката, която изстреля Air иновациите до нови висоти, празнува своята 30 годишнина.

Nike Air Max Day

Денят беше отбелязан и в България със специално събитие в новия магазин на марката в The Mall. Всички фенове на марката и култувата обувка можеха да се насладят на няколко часа „въздушно“ забавление, включващо представлението на танцьорите от Макоса Ностра с хореографи Димитър Божилов – Мако и Алиса Белоусова и свежа музика от дуото Vajarov & Paci Pac Pac. Приятните моменти по време на „Деня“ бяха допълнени и от уменията на визуалния артист Андон Георгиев-Andonasty, който се включи в събитието, за да нарисува на място пано с футуристична визия на култoвата обувка.

Nike Air Max Day

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.