Да летиш с парапланер в Кения – част втора

Да спиш под "дървото на живота"

0
 

Сподели

Shares
Парапланеризъм в Кения
Хълмовете на Султан Хамуд, на снимката Айзък

Търсенето на стартове ни отведе и до хълмовете на Султан Хамуд (малко градче на изток от Найроби). Много красиво място с лесен достъп до старта – около 30 минути пеша. В районът духат доста силни ветрове и затова е необходимо да се излита преди обяд, а приземяването често е вертикално, придружено с гостуване в двора на някой масай. И като споменах двор, ще ви разкажа за двора и чудната акация на Самюел.

Самюел е масай, но с една съпруга (масаите могат да имат по две, три жени). Отглежда кози и най-голямата му мечтата е да има вода – кладенец в двора, за което са му необходими 20 000 долара – цена непосилна за него и семейството му. Затова всяка сутрин жена му ходи за вода до най-близкия кладенец в околността.

В двора на Самюел е най-красивата акация в Кения. Прилича на дърво на живота и ние имахме удоволствието да спим под него. Погледнеш ли през нощта към небето, между белите цветове на дървото се виждат ярките звезди, а когато си размърдаш главата, всички звезди започват да мигат и имаш усещането, че си под коледно дърво с безброй лампички.

Цялата акация е отрупана с гнезда на птички и сутрин, по изгрев, ставаш слушател на невероятен концерт.

Парапланеризъм в Кения
Акацията на Самюел

От хълм на хълм стигнахме до най-зелените хълмове в парка Chyulu Hills National Park.

Парапланеризъм в Кения
Chyulu Hills National Park

Да летиш над жирафи и антилопи, да се издигнеш на високо и да видиш Килиманджаро, бивакуване сред дивата природа … това са малка част от чудесата, които можеш да си случиш в Кения.

Парапланеризъм в Кения
Chyulu Hills National Park

Парапланеризъм в Кения

С благодарности към Николай Йотов и Айзък, които бяха водачи на групата.

Първа част на разказа на Ира можете да прочетете тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.