Серията часовници Fenix 5 от GARMIN

0
 

Сподели

Shares
Garmin
Снимка: buy.garmin.com

Новата серия часовници от Garmin – Fenix 5, вече е в България. Тя включва трите страхотни модела Fenix 5, Fenix 5S и Fenix 5X, които могат да бъдат най-верните ни помощници от офиса до природата. Часовниците от серията се отличават с елегантен дизайн и много функционалности, без да правят компромис с издръжливостта на изработката.

Още с пускането на първия си часовник Garmin става синоним на нови технологии и по-специално – прецизна навигация. Произвежданите от марката часовници са световен лидер в предоставянето на данни за навигация що се отнася до аутдор активностите, а трите модела, оформящи серията Fenix 5, са подготвени за използване при различни видове спорт и от атлети и приключенци с различни потребности и ниво на напредналост.

Серията Fenix 5 е готова да отговори на всичките ни потребности с трите различни модела, от които можем да изберем този, който най-добре отговаря на личния ни начин на живот: по-малкият на размер (42 мм) и с елегантен дизайн Fenix 5S, компактният и много функционален Fenix 5 (47 мм) и готовият за всякакви приключения Fenix 5X (51 мм), който е оборудван с цветни карти за максимално лесно ориентиране.

Garmin Fenix 5

Навигация

Всички часовници в серията освен с GPS са снабдени и с GLONASS сателитно възприятие. Това позволява проследяване на маршрути в много по-предизвикателна околна среда в сравнение с часовниците, използващи само GPS. Освен това Fenix 5 са оборудвани и с алтиметър, барометър и компас. Алтиметърът предоставя акуратна информация за надморската височина, изкачванията и спусканията, а барометърът позволява предвиждане на метеорологичните условия в кратки срокове, защото отчита промените в атмосферното налягане.

Мониторинг на пулса

Всички часовници в серията са оборудвани с технологията за следене на пулса Elevate. Тя е обновена и предлага още по-прецизен 24-часов мониторинг на пулса без нужда от поставяне на лента около гърдите. Благодарение на прецизното следене на пулса, часовниците предлагат информация за качеството на съня, изгорените калории през целия ден и броя на направените стъпки.

Garmin Fenix 5Данни за представянето ни

Новите часовници Fenix 5 са снабдени с функции, които ни помагат да проследяваме представянето си и спортната форма, в която се намираме. Изписването на данните в режимите Training Status and Training Effect е подобрено, за да можем още по-лесно да разчитаме аеробните и анаеробните ефекти от тренировката си. Данните, които часовниците предоставят, ни позволяват да следим доколко подобряваме представянето си, но също и доколко усилията, които влагаме, се отплащат обратно. Една от много интересните функции е VO2, която събира данни от скоростта ни на бягане, сърдечни удари за минута и как варират (кога пулсът е по-учестен, кога спада, кога поддържаме еднакъв ритъм), за да може да ни информира какъв е максималният обем кислород, който можем да „изконсумираме“ за една минута. Освен това данните за представянето ни включват съветник за възстановяване, който включва възстановителен таймер и проверка дали сме отпочинали достатъчно, а друга страхотна функция е така нареченият race predictor, който предсказва какво би било най-доброто ни време, за което бихме финиширали, базирано на VO2 данните.

Дисплей

Серията Fenix 5 разчита на пълноцветен дисплей с висока резолюция. Garmin Chroma Display™ освен това е оборудван с LED осветяване на фона и използва няколко технологии за подобрена видимост и работа с часовника. Освен, че отблъсква светлината, при много ярки лъчи дисплеят автоматично преминава в режим за по-добра читаемост.

Garmin Fenix 5Спортове

Специални режими за различни спортове като бягане, плуване, ски, голф, гребни спортове, ни снабдяват с цялата информация, която бихме искали да получим, за да сме винаги наясно с представянето си.

Така например, в режим за бягане часовникът ще отчете какво е общото ни състоянието след 6-20-минутно движение и в сравнение със средните данни за физическата ни форма. Освен това, анализирайки пулса, часовникът определя момента, в който мускулите ни биха започнали да се изтощават прекомерно. В режим за ски/сноуборд пък, часовникът ще отчете скоростта, дистанцията, денивелацията и времето, за което сме успели да спуснем дадена писта/трасе. В режима за плуване пък, освен дистанцията и ритъма, часовникът от серията Fenix 5 ще отброи и загребванията. Също информация за броя на загребванията, но и за дистанцията, измината с едно загребване, ще ни бъде предоставена след влизане в режим за гребни спортове.

Ако това не е достатъчно, часовниците от серията Fenix 5 могат да бъдат свързани с допълнителна лента за измерване на пулса през гърдите. Тогава ще получим достъп до разширените настройки в режим за бягане като например отчет за времето, в което стъпалото е докосвало земята и това, за което е било в „полет“ или би могъл да предостави информация за нивата на стрес (часовникът прави 3-минутен мониторинг на пулса докато тялото е в покой, след което показва нивата на стреса в скала от 1 до 100).

Дизайн Garmin Fenix 5

Освен за всички характеристики, които биха ни помогнали в ежедневните ни физически занимания, от Garmin са се погрижили и за външния облик на часовниците от серия Fenix 5. Всеки един от тях използва сменяема каиша, която се сваля и подменя бързо и лесно с друга по собствените ни предпочитания и нужди. Каишките, от които можем да избираме са: метална, силиконова и кожена и не изискват използване на каквито и да било инструменти за подмяна.

Повече за трите модела часовници от серията Fenix 5 на Garmin очаквайте съвсем скоро на сайта, когато ще разгледаме по-подробно всеки от моделите. Дотогава можете да получите още информация за продуктите на Garmin от сайта тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.