3 страни, 2 седмици на две колела

0
 

Сподели

Shares

На колело от Банкок до Хошимин – авантюристи преминаха три страни за две седмици на две колела.

Bikepacking е ново явление, при което вело пътешествениците виждат света, като спират на различни места по трасето.

3 страни, 2 седмици на две колела
снимка: Daniel Macdonald

Обиколката на Даниел Макдоналд и годеницата му от Тайланд до Виетнам не включва колоездене през целия път или носене на багаж. Придружаващ автобус ги прекарва през по-натоварените участъци, докато ван извозва багажа им.

3 страни, 2 седмици на две колела
снимка: Daniel Macdonald

Екипът от колоездачи получава закуски и напитки на редовни интервали, а агенти им запазват резервации за вечеря, ако поискат.

Водач им подбира най-лекия маршрут с помощта на екип от четирима професионални колоездачи.

При пътуването през Тайланд най-голямо впечатление им правят оризовите полета и будистките храмове.

3 страни, 2 седмици на две колела
снимка: Daniel Macdonald

А в Камбоджа виждат храмовия комплекс Ангкор Ват, описван като осмото чудо на света. Построен преди повече от 1000 години, комплексът е огромен и ефектен. Всяка тухла е ръчно изработена с прецизност, която е трудна за осмисляне.

Това което го прави още по-изумителен е, че използваният камък не е местен, а е докаран на салове до строителната площадка от повече от 80 километра.

Последната държава, която колоездачите обикалят, е Виетнам. Подобно на Камбоджа, тя все още се възстановява от изпитанията 70-те години на миналия век, след края на проточилата се Виетнамската война и принудителното обединение на страната от севера.

Карат до делтата на Меконг и след това до най-големият град Хошимин. На 50 километра вземат автобуса, за да избегнат шестте милиона скутери, използвани в града.

След многото натрупани впечатления и спомени, двамата авантюристи са категорични, че биха направили отново подобна колоездачна обиколка: „Защо не? Как иначе бихме могли да поберем три почивки в едно?“

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.