От Черно море до Адриатика с колело

0
 

Сподели

Shares

Към едно, обещаващо да остане незабравимо, колоездачно пътешествие можем да се включим благодарение на Байкария/Bikearea през май. Ако от идеята да навърташ педалите от Черно море до Адриатика, не само се вдъхновяваш, но и те засърбяват дланите да грабнеш кормилото, на точното място си, продължавай да четеш надолу.

Събитието носи звучното наименование TBBD и ще започне на 13-и май.

Колело, море, път
Снимка: travelandleisure.com

Освен, че ще можеш да покараш колело през планини, долини, езера и каньони в България, Македония и Албания, има още някои активности, включени в програмата специално, за да подхранят не само тялото, но и духа ти. Като например, да ядеш агнешки кебапченца в Албания, да се накиснеш в някой минерален басейн, след като преди това задника ти е станал на мекица (както най-точно са си го казали от Байкария) или да си губиш времето по гранични пунктове. Още по-хубавото обаче е, че ще можеш да вдишваш с пълни гърди от пролетния въздух, да сънуваш чудни светове в палатката и да черпиш от топлината на лагерния огън.

TBBD започва от Дуранкулак и завършва в Саранда. Цялото приключение продължава 32 дни, но ако не можеш да се включиш във всички от тях, групата ще те приеме и за един-два дни, седмица, две или колкото ти харесва.

TBBD

Настаняването по време на трипа ще бъде различно в зависимост от мястото – на закрито или на палатка, а храната освен че ще бъде вкусна, ще бъде или на място, или поръчвана на съпътстващия транспорт.

Таксата за участие зависи от броя на дните, за които ще продължиш да се движиш по диагонала: 35 лв./ден в границите на България и 45 лв./ден извън страната. Ако пък можеш да се впуснеш в приключението за целия му период – таксата в 700 лв. Разходите за транспорт до Дуранкулак (тръгването е с автобус от София) и връщане от Саранда ще бъдат конкретизирани допълнително в зависимост от броя участници, които ще се включат. Разходите за настаняване и храна варират в зависимост от личните предпочитания на участника. Таксата включва водачи, поддържащ транспорт, застраховка „Злополука“.

Повече информация за маршрута на TBBD, както и още полезни данни, ще намерите тук. При допълнителни питания и/или желание за участие, изпратете имейл с въпроса или желанието си на bikearea@gmail.com. Записването става с посочване на три имена, ЕГН, телефон за връзка, желан период за участие, предпочитания за настаняване (вариантите ще бъдат конкретизирани до 15.04).

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.