Дизела ще тренира непрофесионални бегачи към кампания на Renault

Четирима популярни българи участват в аматьорския отбор

Сподели

Shares

Renault стартира нова кампания в подкрепа на активния и здравословен начин на живот, чрез която хора без опит в бягането ще могат да се запознаят отблизо със спорта и да почерпят от неговите ползотворни ефекти, върху физическото състояние и психиката. По-конкретно, идеята е да се проследи как редовното и усилено бягане, в случая в градски условия, ще повлияе на хора с различна физическа подготовка и професионални занимания. За целта екипът на кампанията прави една интересна селекция от участници в експеримента. Аматьорите бегачи в Renault Passion Team са четирима сравнително популярни българи, а за треньор на отбора е избран един от родните лидери в спорта, Кирил Николов – Дизела.

Личностите, чието развитие в бягането ще можем да проследим до края на тази година, са следните: Радослав Мирчев, фрийрайд скиор и предприемач; Лилия Костова, актриса, модел и любител на екстремните спортове; Йоанна Митова, социален активист и почитател на медитативните практики; Искрен Тончев, продуцент и музикант, любител на бойните спортове и фитнеса.

Планираното предизвикателство за отбора бегачи на Renault е да участва в пет състезания по бягане до края на 2017 г., две, от които, са маратони. Всички мероприятия са част от портфолиото от събития на спортен клуб „Бегач“, а именно Spring360, Планински маратон Панчарево, Postbank Business Run, Renault Morning Run и Big Tech Run. Отборът на Renault ще бъде облечен в разпознаваем екип, носещ ефектните илюстрации на художника Теодор Лозанов.

Ултрамаратонът Spring360 се състоя миналия уикенд в Южен парк, на трасе с обиколка от 650 м. Трима от състезателите на Renault Passion Team избягаха по два часа от общо шестте такива, определени за маратона. Целта на мероприятието е да се пробяга максимално голямо разстояние в рамките на определеното време, а отборът на Дизела успя да измине 49,4 км. (средна скорост 8 км/ч.), което му отреди 28-мото място в отборното класиране. За сравнение, тимът, спечелил първото място, пробяга 85,80 км. (средна скорост 14,2 км/ч.).

Следващото представяне на Renault Passion Team е на 23-ти април, а дотогава участниците ще бъдат заети с усилени тренировки.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.