Ако модният ви дизайнер беше Килиан Жорнет

Екип за ски алпинизъм от Salomon - ревю

Сподели

Shares
Килиън Жорнет
снимка: Salomon TV/ Килиън Жорнет в щаба на Salomon

Като всяка друга успешна, съвременна компания за спортна екипировка, Salomon разработва новите си продукти въз основа на опита на едни от най-добрите световни атлети. В сферата на ски алпинизма, за Salomon това е Килиан Жорнет, безспорно един от най-добрите атлети в световен мащаб в този спорт. По последни данни, Жорнет държи рекорда за най-бързо изкачване и слизане на три страховити гиганта – върховете Монблан, Матерхорн и Денали. В този смисъл, може да бъдете сигурни, че екипировката на Salomon, предназначена за ски-алпинизъм, притежава всички така нужни детайли, които я правят функционална във всяка ситуация, която може да срещнете в суровата планина.

В следващите редове ви представяме един екип – горнище и долнище, от актуалната колекция на Salomon (2016/ 2017 г.) Моделът е S-Lab X Alp Pro, яке и панталон от технологичните лаборатории на марката за професионални, екстремни алпинисти. Така да се каже, най-високият клас.

Яке и панталон S-Lab X Alp Pro
снимка: salomon.com/ Яке и панталон S-Lab X Alp Pro 2016/17

Горнището и долнището S-Lab X Alp Pro ползват една и съща материя, която има няколко съществени характеристики: спира вятъра и водата отвън, пропуска въздуха отвътре навън и остава непокътната от агресивните влияния на средата. Става въпрос за най-високия клас Gore-Tex мембрана, позната като Gore-Tex Pro. Тази вариация на добре познатата изолираща материя се състои от три отделни слоя, единият, от които, представлява технологично обработена, по специфичен процес, пластмаса, която създава много фина пореста структура (девет милиарда пори на квадратен инч). Това е „двигателят“ на мембраната, който осигурява нейната уникална проветривост, съчетана с надеждна водонепропускливост. Останалите два слоя, които се нареждат над първия, са създадени с фокус върху издръжливостта на плата, като последният слой се отличава със силна импрегнираща промазка.

Горнището и долнището S-Lab X Alp Pro следват функционалния дизайн на бранда, под името MotionFit, който осигурява допълнително пространство в определени зони на дрехата. Така например якето в комплекта има удължени ръкави, леко заоблена и издължена кройка на гърба, по-висока яка, уширена зона на раменете и качулката. Всички тези допълнително внесени елементи са свързани със специфичните движения, които ски-алпинистите извършват при катерене – посягане нагоре и настрани, и с носенето на якето в комбинация с алпинистка каска. Формата на панталона пък е създадена с мисъл към навежданията надолу – за настройване на ски обувките например, и дългите туринг движения или високите стъпки нагоре по склона. Джобовете на дрехите са големи, а циповете на тях са издължени и гумени, така че да могат да се уловят с ръкавица. В долната част на крачолите на панталона са прибавени ластични ленти срещу сняг, които могат да заместят гетите, а по дължината на крачолите са разположени ципове, които осигуряват бърза вентилация и лесно събуване на дрехата.

Последен важен момент е, че цялото основно облекло по вас – яке и панталон, ви добавя по-малко от кило към теглото ви, или, ако трябва да сме точни, 830 грама. Така мембраните S-Lab X Alp Pro ви осигуряват пестене на калории на две нива – от една страна сте сухи и топли, а от друга максимално леки.

Представената екипировка от Salomon можем да открием в магазините на Sport box. в момента колекции есен/зима 2016-2017 на марките Salomon, Spyder, Rip Curl, Briko, Globe са намалени с 30%, така че можем да се възползваме от новите, по-изгодни цени.

Повече за съвместната работа на Salomon и някои много известни атлети, може да научите в следващото видео.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.