Финал на „Научи се да караш ски“

0


Дата на събитието: 23.03.2017

Сподели

Shares
Боровец
Снимка: Бороспорт

На 23-и март (четвъртък) на писта „Иглика“ ще се проведе финалното състезание в Боровец на поредното издание на проекта на Българска федерация ски „Научи се да караш ски“ 2017.

В него участие ще вземат 36 деца, победили през седмичните прояви.

Инициативата „Научи се да караш ски“ се провежда от БФСки за девета поредна година със съдействието на Министерството на младежта и спорта, Регионалният Инспекторат по Образованието, Мтел и ски центровете Боровец, Витоша, Пампорово, Парк Родопи, Банско, Беклемето и Осогово. Тази година над 2530 деца на възраст от 6 до 12 г. от цялата страна се включиха в програмата, като с тях броя на малките скиори, направили първи стъпки в ските благодарение на инициативата „Научи се да караш ски“ надхвърля 23710.

Тази година за три седмици в Боровец се включиха общо 350 деца от 8 училища от Самоков и региона – Основно Училище ”Христо Максимов”, Основно училище „Димчо Дебелянов” с. Говедарци, Основно Училище „Митрополит Авксентий Велешки“, Начално Училище „Станислав Доспевски“, Средно Общообразователно Училище „Неофит Рилски“ – Долна баня, Начално Училище „Петър Берон“, Основно Училище „Св.Св.Кирил и Методий“ и Средно Училище „Отец Паисий“.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.