Прожекция на K2 and the Invisible Footmen в Пловдив

0


Дата на събитието: 28.03.2017

Сподели

Shares

При пълен кино салон на 1-ви март в Дом на киното, София беше излъчена прожекцията на филма “K2 and the Invisible Footmen”. Вълнуващата история на носачите на K2, които често остават невидими за света, докато всъщност са едни от главните „виновници“ за редица успешни изкачвания до осемхилядника, привлече вниманието на мнозина, а сега е време да продължи да се разпространява.

Нова прожекция на филма очаква любителите на документалното кино през март. Този път K2 and the Invisible Footmen/ „К2 и незабележимите пешаци“ ще бъде излъчен в Пловдив. Датата е 25-и март, а мястото е „LUCKY ДОМ НА КИНОТО“.

К2 and the Invisible Footmen
К2 and the Invisible Footmen/ Photo: Screenshot

Пътуването до спиращата духа планина Каракорум в Пакистан ще започне точно в 16:15 часа. Филмът ще ни направи свидетели на ежедневните предизвикателства, лишения и успехи, които стоят пред носачите и ще ни въвлече по един по-необикновен начин в пакистанската култура, която е успяла да запази своята автентичност именно на тези големи земни височини.

Както и по време на прожекцията в София, така и в събота, 25-ми март, в залата в Пловдив ще присъства и режисьорът на филма Яра Лий. Яра ще остане след края на филма за кратка сесия с въпроси и отговори с публиката.
Поради големия интерес към прожекцията на филма на 25 март, предстои и втора такава на 28-ти март, отново в LUCKY ДОМ НА КИНОТО в Пловдив. Начало: 20.45 часа
Билети може да закупите от тук http://boxoffice.bg/tickets/К2+И+НЕЗАБЕЛЕЖИМИТЕ+ПЕШАЦИ+-+СФФ/7769/#halls, както и на касата на LUCKY ДОМ НА КИНОТО

Повече за Яра Лий, K2 and the Invisible Footmen и посланието, което стои зад филма и цялостната работа на режисьора, можете да прочетете в интервюто тук. А тук пък, е фейсбук събитието, в което можете да следите всичко актуално около прожекцията в Пловдив.

К2 and the Invisible Footmen
К2 and the Invisible Footmen/ Photo by Shah Zaman Baloch (Courtesy of Cultures of Resistance)

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.