Заешка дупка води до подземно царство на 700 години

4
 

Сподели

Shares
Заешка дупка
Снимка: peika.bg

Нашите приятели от peika.bg за пореден път ни отвеждат на интересно пътешествие. Този път, мястото е „облечено“ в мистика и тайни.

Точно като в Алиса в Страната на чудесата една заешка дупка в Шропшир, Англия отвежда до цял нов свят.

Това е 700-годишен подземен лабиринт от груб пясъчник, известен като Каньонът на пещерите (Caynton Caves). Учените все още не могат да отговорят какво е било тяхното предназначение.

Заешка дупка

Любителите на конспиративни теории им приписват много и най-различни приложения. Твърди се, че пещерите са били издълбани от последователи на тамплиерите и в тях са се извършвали тайни религиозни практики. В тях са открити много издълбани символи, арки, колони, нищи за свещи, които подсилват тези догадки. Във времето мястото се е използвало от различни секти. Затова му се носи доста зловеща слава.

Заешка дупка
Снимка: peika.bg

В момента пещерите се намират под гора, която е частна собственост. Ако не знаете, че отдолу има подземен лабиринт, със сигурност ще го подминете. Отгоре земята изглежда сякаш е осеяна със заешки дупки, но отдолу крие непознат свят.

Заешка дупка
Снимка: peika.bg
Заешка дупка
Снимка: peika.bg

Сподели

Shares

4 КОМЕНТАРИ

  1. Къде се намира това място дайте инфо.

  2. Ще си позволим да цитираме първите две изречения от статията: „Точно като в Алиса в Страната на чудесата една заешка дупка в Шропшир, Англия отвежда до цял нов свят. Това е 700-годишен подземен лабиринт от груб пясъчник, известен като Каньонът на пещерите (Caynton Caves).

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.