Carhartt представя: Skateboarding.3D

2


Дата на събитието: 19.12.2010

Сподели

Shares

Вече почти три години фотографът Sebastian Danz следва членовете на скейтборд тийм на CARHARTT из цяла Европа със своята стерео камера. А специално за проекта си SKATEBOARDING 3D фотографът изобретява уникална 8х10-инчова широкоформатна стерео камера, изработена по негова поръчка.

Пълните фотографски серии на тийма на CARHARTT, направени от Себастиан, вече са публикувани в албума „SKATEBOARDING.3D”. 3D очилата те отвеждат на визуално пътуване в напълно друг свят, където срещаш 20 от членовете на CARHARTT тийма. В компанията на имена като Scott Bourne, Giorgio Zattoni, Pontus Alv, Hugo Liard, Gabriel Engelke, Ferit Batir или Olly Todd, откриваш нови локации – от горски наклон, през ръчно направени бетонни спотове и други специални места и придобиваш напълно нова гледна точка върху скейтбординга, независимо дали караш или не.

Carhartt - Skateboarding.3D

Със SKATEBOARDING.3D Себастиан печели 20-тата международна награда на BFF PROMOTION на немската асоциация за фрийленс фотография. Селекция кадри са показвани вече в Кьолн на Photokina и Scope в Ню Йорк. Действителният размер на принтовете за изложба са с размер 2,50 х 1,25 м.
Това, което интересува Себастиан е начинът, по който скейтбордистите взимат архитектурата и заобикалящата ги реалност, и я приспособяват за други цели, различни от първоначално присъщите й. С дъската си скейтърът „сканира” повърхността на земята под него и обектите, върху които се движи. Трептенето преминава право в тялото и се превръща в емоция, възприемана от духа. В зависимост от случващото се, емоционалният спектър варира от абсолютно щастие до пълно рухване. В крайно сгъстени серии от събития, например, преди труден трик, скейтърът може да се пренесе толкова пълно в действието, че актът и съзнанието да се слеят в едно. Слагайки 3D очилата, зрителят неминуемо бива въвлечен в пространството, участва емоционално в него и неговия феномен – фотографиите го дръпват директно в събитието. По време на процеса, скейтбордингът става много важна тема за Себастиан и това го кара да го изобрази със специален оптически процес, който да донесе по-дълбоко проникване в тази силно отличаваща се култура.

В България изложбата на тези уникални творби е от 9 до 19 декемри в /+/ Склада (ул. Бенковски 11, ет.3), всеки ден между 11 и 19 ч., вход 5 лв. Откриването е на 09.12.2010 г. от 19 ч., когато пространството ще говори с уникална триизмерна визия под звуците на небезизвестните ни 1000names.

Сподели

Shares

2 КОМЕНТАРИ

  1. изглежда уникално! при наличието на толкова скейт приятели няма да го пропусна. :)
    впрочем в aggressive inlinа това е едно от нещата, които най-мн ме радват – че целият град може да бъде твоят playground за трикове, стига да имаш достатъчно въображение :)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.