Tripple A и дебютният им албум

0


Дата на събитието: 08.12.2010

Сподели

Shares

На 08 декември групата “Tripple A” ще представи новия си албум – „Apple tree”. Концертът ще се състои в Sofia Live Club от 19:30 ч.

Tripple A

Цялата музика, която изпълняват или записват Tripple A е импровизирана. Музикантите вярват в създаването на музика на момента, музика, която идва от сърцето, а не от ума. Музиката им е резултат от тяхното настроение, комуникация и взаимодействие без никакви ограничения и рамки.

В основата на всичко стои импровизацията, като разговор между четири души със сходна енергия. Албумът на “Tripple A” – „Apple Tree”, е записана по този начин. Музиката в дебютния албум на групата е енергична и съчетава въздействащ бийтбокс, три вокала, бас, клавишни и перкусии. „Apple Tree” обединява различни музикални стилове – от хип-хоп, фънк и уърлд мюзик, до джаз, рок и електро-дъб-хоп.

За промоцията групата подготвя видеоклип, както и специални визии, които ще бъдат прожектирани по време на концерта. Събитието на 08 декември е с вход свободен. Музикантите желаят да дадат възможност на повече хора да празнуват и да се забавляват с тях.

“Apple Tree” е записан в София. След това албумът е мастериран в Лондон, в студиото на Jon Astley (Джон Аштли), който е работил с Led Zeppelin, ABBA, Eric Clapton, Judas Priest, Level 42, Tori Amos и други известни имена от световната музикална сцена.

“…Разтърсващо…”, такова според Аштли е звученето на дебютния албум на „Tripple A”.

Tripple A са:

Арабел Караян (вокали, клавишни) – Арабел е учила в музикалния колеж Бъркли. До момента си е сътрудничила с едни от най-добрите музиканти в България – в проекта Please Shut Up Band, който има един издаден албум през 2006, както и в още няколко свободни проекта. Мекият й, но в същото време силен, глас съчетава свобода, хармония и лекота.

Александър Евтимов – Шаманчето (вокали, перкусии) – Александър води класове за групова работа и обича заниманията с различни изкуства и креативни техники. Освен в „Tripple A”, участва в още четири музикални проекта.

Александър Деянов – Skiller (бийтбокс, вокали, перкусии) – Skiller е познат като „най-бързата уста на Изтока”. Въпреки крехката си възраст, той вече е представил таланта си из цял свят. През 2007 той става първият национален шампион по бийтбокс. Александър използва своя бийтбоксинг далеч извън традиционните хип-хоп влияния в широк спектър съвременни стилове. Способността му да се изявява по подобен неконвенционален начин му предоставя свободата да изследва изкуството, като участва в различни проекти.

Георги Дончев (бас, бас кларинет, перкусии) – Георги Дончев участва и в предишния проект на Арабел Караян – Please Shut Up Band. Той е познат на публиката с участието си в различни музикални проекти. Живял е 10 години в САЩ, където е учил в музикалния колеж Бъркли. За себе си Георги казва, че обича да открива и научава нови неща за живота и музиката.

Специален гост в албума на „Tripple A” е Павел Терзийски. Гласът му разполага с огромен диапазон от възможности за импровизация в разнообразни стилове. Напоследък Павел участва в концертите на групата. Той ще се качи на сцената и на промоцията в Sofia Live Club.

Научете още на сайта на групата:
www.tripple-a.bg

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.