Скритите вълшебства на Полша

0
 

Сподели

Shares

Светът е пълен с красоти, които някой просто трябва да ни покаже. Тази седмица от peika.bg ни разкриват скритите вълшебни дестинации на Полша.

От мистериозно разкривената „Крива гора“ през ярките лавандулови полета и разноцветни езера, ето няколко скрити вълшебства в Полша, за които може би не сте чували, но определено си заслужава да видите.

Крива гора, Полша
Снимка: peika.bg

Кривата гора

Тя се намира близо до малкия град Грифино в северозападна Полша. Гората е наречена крива, защото в нея има странно извити стъбла на дървета, наклонени на север. Никой не знае със сигурност защо те са такива. Някои хора вярват, че дърветата дълго време са били затрупани от сняг, който ги е изривил, а други смятат, че местните са ги обработили през 30-те, за да ги използват по-лесно за дървесина.

Цветни езера, Полша
Снимка: Peika.bg

Цветните езера в парк Рудаве (Rudawy)

Друго съкровище на Полша и страхотно място за раходка са Цветните езера в малко познатия парк „Рудаве“, намиращ се в югозападна Полша на границата с Чехия. Езерата са небесносиньо, зелено и лилаво. Цветовете се дължат на химикали в почвата.

Долината Нарев, Полша
Снимка: Peika.bg

Долината Нарев

Мнозина я описват като полската Амазония. Долината се намира в североизточна Полша и се гордее с прекрасната си гледка към река Нарев, която минава през местността. Част е от Националния парк Нарев, известен с огромното си разнообразие от птици, които живеят на територията му – близо 179 вида, сред които фиовец, блатар и шилоопашата патица.

Райската пещера, Полша
Снимка: Peika.bg

Райска пещера

Пещерата се намира в планина Швентокшиска и е райска, защото е подземен магически свят, пълен със страхотни сталактити и сталагмити. Някога е била обитавана от неандерталци, открита е едва през 1963 г. и е отворена за посещения няколко години по- късно.

Лавандулови полета, Полша
Снимка: Peika.bg

Лавандулови полета

Ако сте виждали Мазурия, известна с 2000-те си езера, отправете се до близката Варминска област и се насладете на лавандуловите полета в Нове Кавково. Те са собственост на Йоана Посоч, която напуснала Варшава, за да живее в провинцията. Сега тя живее в малка дървена къща, където произвежда органична козметика от лавандулата, организира открити уроци по алхимия и предлага стаи под наем.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.