Wings for Life – как да подкрепим каузата?

4
 

Сподели

Shares

Световната кауза Wings for Life World Run е уникално по формат събитие, което дава възможност на хора по целия свят да бягат заедно в подкрепа на една важна за всички хора мисия – гръбначните увреждания да станат напълно лечими. С няколко прости действия, всички ние можем да станем благодетели на каузата и да направим лечението на гръбначни увреждания възможно.

Wings for Life World Run
Wings for Life World Run/Снимка: Wings for Life World Run

Wings for Life World Run е част от цялостната кампания на Фондация Wings For Life, основана през 2004 година от Дитрих Матешиц и двукратния световен шампион по мотокрос – Хайнц Кинигаднер. Целта на организацията е да намери лек за хората с увреждания и травми на гръбначния стълб.

През 2004 година, в следствие на трагичен инцидент, синът на Хайнц Кинигаднер остава парализиран. Дълбоко потресен от случилото се, Кинигаднер основава организацията, за да помогне на 3 милиона души по света, които са парализирани поради нараняване на гръбначния мозък. За съжаление, като резултат от пътнотранспортни произшествия или спортни травми, броят на пострадалите се увеличава с 130,000 нови пациенти всяка година.

Добрата новина е, че според учени пострадалите неврони в гръбначния мозък са в състояние да се регенерират и уврежданията могат да бъдат лечими един ден. За да са сигурни, че това ще се случи по-скоро, Wings for Life подпомага екипи от учени по целия свят, които са приели за мисия намирането на начин, по който клетките да се регенерират.

Wings for Life World Run
Wings for Life World Run?Снимка: Wings for Life World Run

Как можем да подкрепим каузата на Wings for Life?

Wings For Life World Run

Всяка година хиляди хора излизат на десетки различни места по света, за да се включат в Wings for Life World Run и по този начин да подкрепят световната кауза.

Форматът на състезанието е повече от интересен:

Участниците нямат за цел да избягат до финиш линията, а да се опитат да я надбягат. В ролята на „финиш линия” влиза специалната кола-преследвач, която 30 минути след началото на състезанието тръгва от старта и постепенно увеличава скоростта си от 15 на 35 км/ч, докато не настигне всички бегачи. В България и други страни, функциите на колата ще бъдат изпълнявани от специалното приложение Wings for Life World Run App. То може да бъде свалено за Adroid и iOS и освен на 3 май, когато е световното бягане, ще отчита резултатите ни през цялата година. Приложението ще отчете какво разстояние сме успели да избягаме, преди да ни „настигне” без значение къде в България или по света се намираме и ще включи резултата ни в класирането на състезателите от целия свят. Именно това прави инициативата още по-глобална и леснодостъпна – не е нужно да започнем бягането от някой от стартовете по света, за да подкрепим каузата, а само да включим приложението в деня на събитието – 3 май.

Собствена платформа за набиране на средства

На сайта тук можем да започнем своя собствена кампания, с която да мотивираме близките, познатите и приятелите си да се включат в каузата, като даряват средства, 100% от които ще отидат за проучвания, целящи намиране на лек за гръбначните заболявания.

Единственото, което трябва да направим, е да посочим защо именно припознаваме каузата на Wings for Life и защо ни пука за набирането на средства за проучвания в областта. След това просто споделяме кампанията си чрез социалните мрежи като Facebook и Twitter и заразяваме останалите с идеите си. Целта е да привлече колкото може повече хора, които да дарят за нашата собствена кампания, която обаче подкрепя напълно общата кампания по набиране на средства на Wings for Life.

Освен, че можем да създадем собствена платформа, чрез която да наберем средства, можем да подкрепим и някоя от кампаниите, създадени от останалите хора по света, подкрепящи каузата.

Организирай свое бягане

За да подкрепиш каузата, можеш да организираш свое бягане, което да разпространиш, като поканиш приятелите си или всички хора да участват. Бягането може да бъде навсякъде, където си поискаш, а в ролята на кола-преследвач ще влезе приложението Wings for Life World Run App. Освен това пък, можеш да се обзаложиш с приятели кой ще бъде „хванат“ последен и да се състезавате един с друг без значение дали се намирате на едно място, или не.

Следете всичко актуално за Wings For Life България на фейсбук страницата на събитието.

Wings For Life World Run
Снимка: Wings For Life World Run

Сподели

Shares

4 КОМЕНТАРИ

  1. В София – България, кога можем да се включи и от къде?

  2. Здравей, Методи,

    По цял свят, както и в България събитието ще бъде отбелязано на 7 май, 13:00 ч. българско време. В момента сме в преговори за организиране на run на територията на София, като веднага щом имаме повече информация ще я обявим.

    Поздрави от нас!

  3. Здравейте! Даряването става ако правилно съм разбрала, като свалиш приложението и чрез бягането, а също така и отделно чрез формата за даряване или само по втория начин? Има едно приложение няма да споменавам кое, докато вървиш и ти се трупат някакви долари, та мисълта ми е това на същия принцип ли е? Ако е така ще е много добра идея да можеш да дариш по два начина.

  4. Здравейте и благодарим за интереса към каузата.

    Даряването може да стане по няколко начина:
    1. Като свалите приложението Wings for Life World Run App за Android от Google Play или за IOS от App Store. Инсталирате го на мобилния си телефон, което дава възможност, ако желаете, да се включвате в световното бягане (чрез приложението), което ще се състои на 07.05.2017 от 11:00 UTC (14:00 BG). Ако не искате да бягате, можете само да дарите средства – от падащото меню, което се избира от горният ляв ъгъл. Избирате опцията DONATE NOW, попълвате всички полета и след като завършите – потвърждавате. Така сте дарили средства за каузата.
    2. С влизане на сайта wingsforlifeworldrun.com, където ще видите опция в червено DONATE NOW. След това попълвате всички полета, а когато завършите – потвърждавате. Така сте дарили средства за каузата.
    3. Като организирате своя кампания на сайта с цел набиране на средства, вижте повече тук: https://www.360mag.bg/posts/81398
    4. Като организирате свое екипно бягане, вижте повече тук: https://www.360mag.bg/posts/81629

    Благодарим ви още веднъж за подкрепата.

    Поздрави от нас!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.