TEDx – идеи за споделяне

0


Дата на събитието: 20.11.2010

Сподели

Shares

TED е глобална платформа, създадена за идеи за споделяне, която вече над 25 години дава възможност на световноизвестни учени, дизайнери и културни иноватори да споделят своите идеи със света в рамките на 18 минути.

За да споделят идеите си и хората, които още не са добили световна известност, в духа на „идеите за споделяне“ TED създаде програмата TEDx. TEDx е програма с местни самостоятелно организирани събития, които събират хора, за да споделят преживяване подобно на TED. Нашето събитие се нарича TEDxYouth@Sofia, където х= самостоятелно организирано TED събитие. То ще комбинира TEDTalks видеоматериали и говорители на живо, за да подбудят задълбочена дискусия и връзка в малка група от хора.

Първото от поредицата младежки TEDx събития в България, ще се случи на 20 ноември 2010 г. в София, в Аулата на СУ „Св. Климент Охридски“.

TEDx Youth@Sofia се организира с цел да събере български младежи от цялата страна и да им представи някои мислители на световната сцена, както и живи презентации на будни българи, които под един или друг начин са започнали да осъществяват своите идеи. Чрез комбинацията от TED видеоматериали и говорители на живо, ние се надяваме да разпалим дискусия, която да разкрие нови връзки между различните културно значими теми от областите на науката, изкуството, технологиите, общуването, дизайна и устойчивото развитие.

ПРОГРАМА

Око да види, ръка да пипне – започва в 10.00 часа и е територията на хората, които променят света с ръцете и мислите си. Тук науката ще играе танц на сцената, математиката ще ни вдъхнови, а молекулите ще ни покажат тайния си живот.
С участието на Магдалена Митева, Христо Колев, Димитър Караманчев, Радко Котев, Бенджамин Зандер

Кой е учителят? – започва в 12.00 часа и ще те накара да се замислиш за това от кого се учиш и ще ти покаже, че това е процес на взаимодействие, в който винаги учителят е и ученик. Ще помислим и каква е връзката на театъра с училището, за да бъдем наелектризирани от оркестър „Надежда“ накрая!
С участието на Велика Янкова, Стефан Прохоров, Ванина Бодурова, Сугата Митра, Оркестър „Надежда“

Отвъд границите – започва в 14.00 часа и се готви се да се гмурнеш във вдъхновение и приключения. Тук сме поканили хора, които да те заразят със своя буден, творчески дух и вдъхновение. Които ще те заведат на края на света, за да го видиш през очите на обектива им и ще те накарат да се замечтаеш и искрено посмееш!
С участието на Бен Сондърс, Давид Давидов, Теодор Василев, Владимир Донков, Йога на смеха

Социален дизайн – започва в 16.00 часа и ще те срещне с тези, които оформят нашия начин на живот.
С участието на Надежда Савова, Тома Щилянов, Петя Бангьозова, Дерек Сиверс, Трансформаторите, Борис Колев, Веселина Нинова, Маги Назер

Лекторите са енергични, творчески настроени млади хора, така че вярваме, че ще се чувстваш в свои води по време на всички презентации.
С тези четири модула се надяваме, че ще задоволим твоята страст за свежи идеи и ще се сдобиеш с много нови. В тях сме поканили хора от различни сфери, но не забравяй, че всичко в живота е едно цяло и се събира в теб!
Участниците в конференцията трябва да се регистрират между 9 и 10 часа сутринта. Подробности може да намерите тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.