Банско Филм Фест’2010

0


Дата на събитието: 24.11.2010

Сподели

Shares

Съзвездие от знаменити алпинисти, пътешественици, изследователи, ловци на приключения и автори на филми в екстремни условия в програмата на Десетия Банско Филм Фест от 24 до 28 ноември.

Програмата на международния фестивал включва 80 филма от 27 страни от пет континента (Европа, Северна Америка, Южна Америка, Азия, Австралия и Океания). Шест държави – Ирак, Ирландия, Кипър, Киргизия, Монголия и Румъния – дебютират в Банско. Фестът ще представи най-доброто от световното кино на тема планини, екстремни спортове, приключения и пътешествия, а почти всички филми от програмата са получавали награди от най-големите фестивали на планинарското и документалното кино в света в последните две години. Включени са и семинари и презентации с участието на няколко големи имена, сред които проф. д-р Освалд Йолц, лекар, изследовател в областта на височинната медицина и алпинист, живата легенда на световния алпинизъм Ерих Абрам, Ерар Лоретан – третият човек, стъпил на всички осемхилядници, Алекс Хубер, един от най-големите катерачи в историята и Ивайло Нинов – Германеца, който ще води уъркшоп на тема „Big wall и катерене с изкуствени опорни точки“.

Прожекциите ще бъдат в Тържествената и Заседателната зала на читалището “Н. Й. Вапцаров” в центъра на Банско – всеки ден от 11.00 до 17.30 или 18.00 часа (в сряда, 24 ноември – от 13.30 часа). В сряда, четвъртък и петък от 22.00 до 24.00 часа е планирано и нощно кино.

Пълната програма на фестивала може да намерите тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.