Елена Митренгова с първо място на състезание от FWQ

0
 

Сподели

Shares

Силният български сезон по фрийрайд състезанията тази зима продължава с поредния успех – Елена Митренгова се класира на първо място в ските в провелото на 25 февруари състезание от серията Freeride World Qualifier.

Елена Митренгова
Фотография: Павел Митренга@facebook

Pitztal Wild Face Freeride Extreme се проведе по стръмното северно лице на Фернеркогел (3 278 м н.в.) в Питцтал, Австрия. За разлика от останалите състезания от FQW, които се оценяват за линия, плавност, контрол, еър и техника от жури, Pitztal Wild Face е само за време. Трасето е предварително определено и еднакво за всички участници и тази година беше с дължина 2,7 км. Елена беше най-бърза, с време 4:36:40.

Състезателите трябва да достигнат самостоятелно старта, с пантене, което би отнело средно към два часа. Като добавим дългото трасе на спускане, това поставя издръжливостта сред задължителните качества на участниците.

Елена Митренгова
Фотография: Павел Митренга@facebook

Следващото събитие от FWQ, в което предстои да участва Елена, е Open Faces Gastein (7-9 април).


Още преди началото на сезона, Елена Митренгова беше едно от момичетата, които ви представихме в Брой ЗИМА 2016 на Списанието. Интервюто с нея може да прочетете тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.