С деца в самолет

0
 

Сподели

Shares

В серия от материали ще продължаваме да ви зареждаме с вдъхновение и полезни съвети за пътувания, предоставени ни от peika.bg – онлайн пространството, в което с удоволствие „посядаме“, за да помечтаем.

С деца в самолет
Снимката е предоставена от peika.bg
Пътуването с деца понякога може да бъде много стресиращо.

Особено, ако говорим за пътуване със самолет. Истината е, че няма нищо толкова притеснително, ако знаете някои хитринки. Тук сме събрали 10 неща, които трябва да знаете и е полезно да правите преди и по време на полет. Така ще помогнете на детето да се чувства по-добре и пътуването на премине като по вода.

1. Деца до 2-годишна възраст пътуват безплатно или срещу минимална такса. Но обикновено те не получават собствено място и трябва да ги държите в себе си по време на полет. Ако ще пътувате по този начин – тренирайте предварително. Пуснете си филм и вземете детето в себе си, за да видите дали ще издържите.

2. Ако искате да резервирате допълнително място за детето си, можете да вземете на борда столчето, което използвате в автомобила си. А стюардесата ще ви помогне да го обезопасите.

3. Имайте предвид, че деца от 2 до 12 години обикновено получават отстъпка от редовната цена на билета. Някои авиокомпании обаче не го спазват и ще се наложи да заплатите пълната стойност на билета. Проверете какви са условията в компанията, с която сте избрали да летите.

4. Отидете на летището по-рано. Така ще имате време да нахраните детето си и да се справите с възникнали неудобства. Това ще направи полета много по-спокоен и комфортен.

5. Ако сте взели количката, не я чекирайте с останалия багаж, освен ако не сте решили да носите детето си на ръце или в слинг. Повечето авиокомпании ще ви позволят да използвате количката чак до изхода, където ще ви я чекират отделно и ще ви бъде предоставена веднага след слизане от самолета.

6. Ако сте се качили на борда с бебе, трябва да знаете, че то все още няма изграден рефлекс за освобождаване на налягането в ушите по време на кацане и излитане. Това може да му причини болка. За да му помогнете да преглъща в тези моменти, можете да му дадете биберон и да пие няколко глътки вода. При по-големи деца можете да използвате дъвка или мек бонбон.

7. Ако детето заспи по време на полет – не го будете. Ако усети дискомфорт, то само ще се събуди.

8. В самолета вземете храна, която може да се консумира студена, тъй като няма да има как да затоплите шишетата и адаптираното мляко.

9. Давайте вода на детето само от шише или чашка с капаче, за да избегнете разливане. Внимавайте да не се дехидратира, заради охладителната система на самолета.

10. За да се чувства комфортно детето с самолета, вземете негов познат и любим предмет – може да е одеялце, възглавничка или играчка.

+ Забавлявайте се. Идеята на пътуването е да остави положително спомени и емоции, както у вас, така и у детето ви. Така че не се притеснявайте прекалено и всичко ще бъде наред.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.