„Академия за пътешественици“ в SOHO

0


Дата на събитието: 28.02.2017

Сподели

Shares

Академия за пътешественици

От 28-и февруари SOHO и Банско филм фест се обединяват, за да представят пред нас „Академия за пътешественици”. В поредица от събития, които ще се случват в SOHO, ще имаме възможност да присъстваме на цикъл от лекции, презентации, медицински семинари, свързани с пътешествията и постиженията на българи по света.

Първото издание на „Академия за пътешественици” ще бъде на 28-и февруари и по време на него ще можем да се запознаем с двама от най-добрите български алпинисти – Николай Петков и Дойчин Боянов. Те ще споделят своите снежни приключения непосредствено след завръщането си от антарктическата експедиция „Върховете на Тангра планина” Двамата алпинисти са първите, стъпили на три върха с български имена, изкачвайки недокоснати досега върхове в главното било на Тангра планина.

По време на събитието ще се презентира и видео материал за направата на филм за извършените геодезически измервания на характерни коти от релефа. Гостите ще научат как се стига до Белия континент, къде се намират новите български върхове на остров Ливингстън, през какви снежно-ледени препятствия са преминали алпинистите и с какви симпатични животни можете да срещнете сред бялата приказка.

„Академия за пътешественици” започва в 18:30 часа. SOHO се намира на ул. Искър №4, а билетите за събитието ще бъдат на цена от 4 лв. и след записване тук.

Актуалната информация за събитието пък, можете да следите тук.

Николай Петков и Дойчин Боянов се завърнаха от Антарктика
Дойчин Боянов (вляво) и Николай Петков на връх Лясковец

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.