Валери Пелтеков ще вземе участие на още три старта от FWQ

Сподели

Shares
Валери Пелтеков
снимка: Open Faces FB, Andreas Vigl// Валери Пелтеков

Валери Пелтеков ще вземе участие на още три старта от Freeride World Qualifier, след като получи спонсорство от компания „HTI Group България“. Фирмата ще осигури финансова подкрепа на Вальо в начинанието му да се включи активно в квалификациите за Световния фрийрайд тур. Българинът участва за първи път в състезание от портфолиото на Freeride World Tour (FWT) по-миналия уикенд (11-12 февруари) и взе второ място. Това е първото му фрийрайд състезание от този ранг за последните четири години.

Високият му резултат на събитието, провело се в Алпбахтал, Австрия, му дава възможност да се включи в състезания от предстоящата програма на квалификациите, които имат по високо ниво и носят повече точки за участниците. Според правилата на FWT, двамата скиори с най-висок общ брой точки в квалификациите (формиран от три най-силни участия), получават правото да се състезават на същинския тур.

Във връзка с отворилата се нова възможност пред него, Вальо коментира миналата седмица, че финансирането на участията в тези събития изисква доста средства, които често са извън възможностите на райдърите. В следващия момент се появява предложението за спонсорство от „HTI Group България“ и Вальо е едновременно изненадан и мотивиран от тази неочаквана подкрепа. Инициативата идва от Георги Гигов, известен най-вече със създаването на българския ски филм „Снежна линия“.

HTI се занимава с дистрибуция на строителни материали. Българската фирма ще финансира участията на Вальо в следните състезания: Pitztal Wild Face Freeride Extreme (25-26 февруари), Big Mountain Goldeck (17-19 март) и Open Faces Gastein (7-9 април).

Вальо вижда смисъл във формиране на български фрирайд отбор, който да вземе участие във състезанията от FWQ. Според него има не малко българи с доказани възможности във фрийрайда, както и ново поколение с голям потенциал, като младия скиор Симеон Павлов, който пък взе първо място на състезание от FJT преди 2 седмици. Вальо заяви, че ще работи за осъществяването на тази идея с каквото може.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.