Инлайн скейтинг на Winterclash

Най-голямото състезание в Европа

Сподели

Shares

Уикендът на 17-19 февруари мина още едно голямо събитие от света на екстремните спортове – състезанието Winterclash. Макар инлайн скейтингът да се явява един ъндърграунд спорт на фона на много други, Winterclash е един гигантски хепънинг, заради енергията на хората, които го посещават, и тази на ентусиастите, които го организират. Най-силните моменти от събитието може да видите в следващото видео, а подробности ще намерите в последващия текст.

Импровизираното състезание, което няма строга организация, а се случва под формата на свободни скейтинг сесии, пълни ежегодно един от най-големите скейт паркове в Европа, този в Айндховен, Холандия, наречен „Area 51“. Пространството обхваща площ от 2800 кв. м. и основната част е покрита с дървена настилка. Winterclash събира световния елит на спорта, а тази година участниците идват от 42 различни страни. Мероприятието включва повече от демонстрации от прота. Част от програмата е насочена към непрофесионалните карачи, за които има отделно класиране в състезанието, блейд училище и други интересни неща. Срещата е съпътствана и продуктово изложение, което включва общо взето всички марки в този спорт.

Winterclash продължава да се организира от група приятели, дълбоко отдадени на инлайн скейтинга, без подкрепата на основен частен спонсор, а това е 12-тото издание на състезанието. В последните години събитието получава малко спонсорство чрез дарение от самите райдъри. В този смисъл събитието е въплъщение на любовта към спорта, която може да намалява обема си в последните години, но става все по-плътна и осезаема за страничния наблюдател.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.