Филмовият фестивал Banff започва днес

Преглед на четвърта част от филмовата програма

Сподели

Shares
banff mountain film
снимка: Banff Centre for Arts and Creativity за фестивална програма 2017

Днес е първият ден от филмовата програма на Banff Mountain Film Festival, който пристига в София. В рамите на два дни – 22-ри и 23-февруари, ще видим една от най-интересните селекции на филми на планинарска тематика, представящи различни спортове и точки на света. Все още може да закупите билети за събитието онлайн на сайта на Cineam City Paradise.

Общо 20 късометражни филма ще бъдат излъчени в рамките на планираната програма, които представляват групата отличени финалисти от фестивала в Банф, градче разположено в сърцето на канадсите Скалистите планини. Дейността на Banff Centre for Arts and Creativity не се ограничава само до планинарска тематика, а включва събития в много различни сфери на изкуствата.

Вече ви запознахме с повечето от това, което предстои, в предишни публикации. Тук представяме последните пет филма, които ще бъдат излъчени утре (Ден 2). За заглавията в Ден 1 четете тук.

„The Accord“ – сърф – Исландия – 19 мин.

Компромисите са задължителни в просъществуването на всяка връзка. А какво остава за връзката между човека и природата в една от най-суровите части на света; връзка основана на любовта към сърфа? Един едновременно красив и смешен филм за далечната Исландия, отличен с награда за креативност.

„Ace and the Desert Dog“ – хайкинг – САЩ – 9 мин.

За любителите на четириногите приятели, една история за споделено двумесечно приключение из уникалните пейзажи на Юта.

„Trail to Kazbegi“ – планинско колоездене – САЩ – 16 мин.

Ските са ясни – но какви са възможностие за маунтин байк в Грузия? Може ли да се стигне до връх Казбек с велосипед? Филмът показва един истински „сървайвър“ на четерима непрофесионални райдъри в дивите Кавказките планини, сред които и редакторът на „Bike Magazine“ Brice Minnigh. Очаквайте и много култура по пътя.

„Poumaka“ – катерене – САЩ – 15 мин.

Във Френска полинезия, отдалечен тропически остров в Тихия океан, се намира интересен скален монумент, познат като Поумака – вулканична кула, разположена сред гъста джунгла. Филмът отговаря на въпроса, как би се чувствал един боулдър катерач на стената на Поумака, ако все пак разполага с полезната компания на биг уол ветеран. В тези роли са Анджи Пайн и Майк Либецки.

„Max your Days“ – приключенски – САЩ – 4 мин.

Колко спорта можем да практикуваме в Британска Колумбия през лятото, ако денят продължава 24 часа?

Представените филми може да видите на 23-ри февруари между 20 и 22 ч. (21:45). Билети за една (общо 10 филма) или и двете вечери от прожекциите може да закупите на уебсайта на кино салон Cineam City Paradise.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.