Сноуборд: Прогнози за Пьончан през 2018 г.

Сподели

Shares
Скоти Джеймс
снимка: fis-ski.com/ Скоти Джеймс на пайпа в Пиончан

През изминалия уикенд снежният халфпайп, който ще бъде каран на Зимните олимпийски през 2018 г., беше построен и готов да посрещне последното събитие от сериите на Фис в дисциплина халфпайп. Той изглеждаше така: 190 метра дължина, с 18-градусов наклон, и стени от по 7 метра. Въпреки топлото време, съоръжението беше в изрядно състояние, далеч по-добро от предложеното на атлетите в Сочи.

22-годишният Скоти Джеймс направи сериозна заявка за Олимпийските с най-добрият си рън в състезанието, получил 96 точки и най-високия резултат за деня. Австралиецът, живеещ в Канада, изпълни перфектна последователност от бексайд дабълкорк 1260, фронтсайд дабълкорк 1080 и фронтсайд 900. По този начин успя да измести дори легендата Шон Уайт, който остана втори.

Скоти Джеймс
снимка: fis-ski.com/ Скоти Джеймс печели първа място на финала от Фис сериите на халфпайп в в Пиончан, 2017 г.

Уайт определено се връща към старото си ниво на каране, доказвайки го с представянето си на това събитие, а и на Burton US Open 2016. В най-добрият си рън той показа метод към фронтсайд дабълкорк 1080, кеб дабълкорк 1080, фронтсайд 900 и бексайд дабълкорк 1260. Скоти Джеймс спечели също X Games 2017, които се проведоха миналия месец в Аспен. Уайт остана 11-ти там.

Дългогодишната лидерка на пайпа при жените, Кели Кларк, взе другото първо място в състезанието в Пьончан. Това е четвърто участие за американката след сериозна операция на бедрото. Кларк спечели състезанието с фронсайд еър към бексайд 540 мют, фронтсайд 1080 инди, кеб 720 инвърт. Тя видя известна конкуренция в лицето на китайската райдърка Jiayu Liu.

Използваме момента да погледнем и към друго събитие от уикенда Air+Style, Лос Анджелис, където Макс Парът взе поредното си първо място при биг еъра, след победите си на изданието в Инсбрук и на X Games. Канадецът определено е сред прогнозите за медали от Пьончан.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.