От сушата до дълбоки води с Aqua Lung

0
 

Сподели

Shares

Два нови модела часовници за гмуркане влизат в каталога на Aqua Lung от края на 2016 година. Те са разработени, за да задоволят нуждите както на любителите на гмуркането, които търсят „джаджа”, подходяща и за ежедневна, извънводна употреба, така и за гмуркачите, нуждаещи се от най-модерните и технологични устройства. Моделите са i200 и i750TC.

Aqua Lung i200
Aqua Lung i200/Снимка: Aqua Lung

Както от Aqua Lung сами описват часовника, i200 е „спортен часовник за ежедневна употреба, готов да се гмурне, когато и вие сте”. Часовникът разполага с 4 различни режима на работа – въздух, нитрокс, дъбокомер и фрийдайвинг, като може да бъде използван за работа с до два вида смеси. Превключването на режимите става лесно и бързо без ограничения, благодарение на интуитивния дизайн на компютъра.

Часовникът работи със стандартна батерия, която всеки може да смени сам, но запазва събраните данни между смените на батерията. Освен това i200 разполага с функция, която запазва данните от последните 24 гмуркания и лесно достъпно меню (само с натискане на един бутон), което показва информация за последното ни гмуркане. Часовникът също запазва данни в режима History, които показват общия брой на гмурканията ни, максималната дълбочина, общия сбор часове, прекарани под водата и минимална достигната температура. В менюто Last Dive пък, можем да получим информация конкретно за последното си гмуркане, включително за максималната достигната дълбочина и времето, прекарано на дъното.

Aqua Lung i200
Aqua Lung i200/Снимка: Aqua Lung

i200 разполага с ясно видима алармираща светлина за по-голяма безопасност при гмуркане и отчита спиранията под водата като показва информация в минути и секунди. Освен това часоевникът прави разлика между „обикновените” спирания и спиранията в дълбочина чрез режима Deep Stop.

Aqua Lung i750TC
Aqua Lung i750TC/ Снимка: Aqua Lung

Следващият модел компютър за гмуркане от Aqualung – i750TC, ще задоволи нуждите на водолазите, търсещи напредничави характеристики в технологично отношение. В комбинация с модерните технологии компютърът използва лесен за работа дизайн и удобен интерфейс с три бутона за превключване през менютата. Едно от големите му предимства е цветният OLED дисплей, който позволява лесно разчитане на данните при гмуркане дори във води със слаба видимост или при попадащи слънчеви лъчи върху дисплея.

i750TC отново има четири режима на работа, но позволява отчитане на данни с до три вида смеси чрез три трансмитера. Компютърът използва патентован алгоритъм на Aqua Lung, който калкулира своевременно за колко време ще стигне оставащият в бутилката газ и позволява акуратно разчитане на времето за гмуркане. Освен това компютърът работи с 3-осов компас, предоставящ лесни за разчитане графики и звукова и светлинна аларма за по-безопасно гмуркане. Отново с цел безопасност, i750TC автоматично настройва брояч, отчиташ времето до следващото спиране. Компютърът предоставя възможност за планиране на гмуркането и прави разлика между гмуркане в солена и сладка вода.

Както i200, така и i750TC работи със стандартни сменяеми батерии и запазва хронология на гмурканията ни дори при смяна на батерията. Благодарение на възможността за Bluetooth връзка с компютъра или мобилното ни устройство, лесно можем да свържем i750TC с приложението DiverLog*. То позволява да управляваме всичките настройки на водолазния компютър от разстояние, да преглеждаме данни, събрани по време на гмуркането, да добавяме бележки и да съхраняваме снимки и видеа, както и да актуализираме софтуер.

Aqua Lung i750TC
Aqua Lung i750TC/Снимка: Aqua Lung

Продукти на Aqua Lung, отличена с редица награди, можем да открием в София на адрес жк. “Мотописта”, бл.12Е и ул. “Г. С. Раковски” 122. Онлайн с продукти на марката можем да се сдобием от divetec.bg и sportwatches.bg

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.