Тенденции и иновации от ISPO 2017

Сподели

Shares
ISPO Munich 2017
снимка: ispo.com/ ISPO Munich 2017

ISPO Мюнхен е най-голямото продуктово изложение във сферата на аутдор спортовете в Европа и сред най-големите такива в света. Събитието се организира между януари и февруари в баварската столица вече 45 години. Тази година в изложението се включиха общо 2732 компании от целия свят.

ISPO е единственото изложение, което се старае да ангажира всички участници в индустрията, превръщайки се в поле за обмен на идеи, търсене на бъдещи партньорства и устойчиви продуктови решения. Мероприятието дава надежден ориентир за качество, екологичност и модерност както за аутдоор компаниите, така и за потребителите на тези стоки. По-надолу ви представяме по-значимите според нас моменти от последното издание, провело се между 5-ти и 8-ми февруари.

3 водещи тенденции
обобщения направени въз основа на потребителско запитване сред 3500 човека от района на Германия-Австрия-Швейцария

Електрониката, като допълнение на аутдоор екипировката, е един от най-бързо растящите сегменти на пазара. Примери за такива продукти са устройства, които измерват пулса при физическа активност, такива, които създават модели на режима на сън или загряват дрехите. Най-значими компании в тази насока са Samsung, Casio, Garmin и Polar.

Разграничението между функционалност и модност на аутдор облеклото става все по-слабо. Спорът има все по-голямо влияние върху модата и обратното. Носенето на спортни обувки на работа или пухенка, докато се разхождаме из града, става все по-популярно.

„Офлайн“ остава предпочитания метод на пазаруване. Потребителите ценят компетентната и индивидуална консултация, която получават пазарувайки във физически магазин. Също, възможността да се види продуктът на живо и да се пробва продължава да бъде решаваща за покупката.

Жените в спорта – една от водещите теми на изложението

Нежният пол е тематизиран не само от гледна точка на консуматорска група, а и на представителство в бизнеса. Бягството от стереотипното мислене беше насърчено в серия от лекции и дискусии, организирани в специално обособено пространство за целта. Вниманието беше насочено и към специфичните нужди и желания на жените към аутдор продуктите на пазара.

ISPO 2017
снимка: ispo.com/ ISPO 2017

Устойчиво развитие – един от водещите критерии за оценка на участниците в изложението

Корпоративната отговорност и влиянието върху околната среда при процеса на производство имат голямо значение за повечето потребители и съответно са взети под специално внимание на изложението. Участващите продукти са старателно проучени и снабдени със специален знак за екологичност, в случай че го заслужават. На темата е отредена и специална зала от изложението, където посетителите могат да разговарят свободно с експерти и да получат отговори по конкретни въпроси.

Интересни продукти
Някои от наградените аутдор стоки на изложението

Air от SipaBoards – надуваема SUP сърф дъска

Air SipaBoard на ISPO 2017
снимка: ispo.com/ Air от SipaBoards – надуваема SUP сърф дъска

Assassin XL X Force – снежна маска, която е ултра лека, няма рамка, предлага уникална технология против запотяване на плаката

Assassin XL X-Force
снимка: xforce.com/ Assassin XL X-Force

Modloc by Plum – сноуборд автомати, които позволяват лесна смяна на водещия крак (функционално при асиметрични дъски)

Modular Plum
снимка: plum.com/ Modular Plum

TM-Three – първата сноуборд обувка с асиметричен дизайн, която позволява широки възможности за тясна адаптация за крака

Thirtytwo TM Three
снимка: thirtytwo.com/ Thirtytwo TM Three

Integrated Avalanche System – еърбег раница, комбинирана със специална кислородна система

Integrated Avalanche System
снимка: ispo.com/ Integrated Avalanche System

Sleddogs – „кънки за сняг“, които кобинират ски обувка и мини ска

Sleddogs Snowskates
снимка: sleddogs.com/ Sleddogs Snowskates

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.