Романтика на лифта

Спийд-дейтинг е нова атракция в някои ски курорти в чужбина

Сподели

Shares
Спийд-дейтинг
снимка: Andrew Whitton, snowbombing.com/ Спийд-дейтинг по време на фестивала „Snowbombing“, 2016

В последно време някои ски курорти в Щатите и Европа се рекламират с интересни събития – като спийд-дейтинг например. Става въпрос за интерпретация на една от популярните схеми за организирано търсене на романтичен партньор, в която целта е да се запознаеш с голям брой потенциални партньори за ограничен период от време. Затова се казва и спийд-дейтинг, един вид бърз флирт.

Престоят по лифтовете в ски курортите често създава условия за нови запознанства, като тези ситуации водят изначално с една точка пред случайните срещи по баровете с това, че участниците имат общо хоби (изключваме пиенето). Освен това, възможните темите за разговор се сменят пред очите ни – времето, снега, останалите хора по пистата. Всички сме имали своите приятни, случайни срещи, докато се возим на лифта, но когато става въпрос за организирано събитие, нещата стават малко по-планирани и имат правила.

Правилото, което винаги присъства, е групирането според възрастта, обособявайки няколко възрастови групи. Другото е, че имате едно качване време, за да осъществите запознанство: На горна станция идва решаващият момент, в който партньорът ви „по столче“ решава дали да направи няколко спускания с вас или да се върне до долна станция за „ново гадже“. Организаторите могат да въведат допълнителни критерии за групиране и общи изисквания, като вид спорт – ски или сноуборд, стил на каране, групиране чрез томбола на място, дрескод за всички и др. Някои от тези събития са платени и изискват предварително записване.

В България все още не сме чули да се предлага спийд-дейтинг по родните курорти, но може би би било добра идея. В чужбина, една от най-близките локации, която предлага подобни преживявания, е Майерхофен, в Австрия, в рамките на грандиозното събитие „Snowbombing“. Като прибавим и афинитета към „Йегермайстер“ в района, може да си представим как много от „бързите срещи“ на лифта пропускат частта с разговора и минават директно към целувки. Разбира се, пийването по време на каране е по-скоро недостатък на австрийската ски култура (с всичките апрес-ски барове) и по-добрият вариант е да останем трезвени на пистата, но опиянени само от любов (ако не по човек, то поне по спорта).

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.