Поглед към филмовата програма на Banff

Част 3

Сподели

0Shares
0 0

Една от най-интересните селекции на филми на планинарска тематика ще бъде представена пред българска публика на 22-ри и 23-ти февруари в Cineam City Paradise в рамките на Banff Mountain Film Festival World Tour.

Общо 20 късометражни филма ще бъдат излъчени в рамките на планираната програма, които представляват селекцията отличени финалисти от фестивала в Банф, градче разположено в сърцето на канадсите Скалистите планини. Дейността на Banff Centre for Arts and Creativity не се ограничава само с планинарска тематика, а включва събития в много различни сфери на изкуствата.

Следващото съдържание прави кратко ревю на първите пет филма от Ден 2 от предстоящата програма.

“Iran: A Skier’s Journey” – ски – Канада – 12 мин.

Пътешествие и фрийрайд класика от поредицата на канадския филм продуцент Джордан Менли. В главните роли са скиорите Чат Сайерс и Форест Куутс.“Give me Five” – парашутизъм – Франция – 11 мин.

Екстремно, цветно, въздушно: Групов полет над долината на Шамони – и то какъв!

“Fledglings” – парапланеризъм – САЩ – 26 мин.

Идеален сюжет, написан от един катерач, филмов продуцент, автор и атлет. Когато двама професионални катерачи се озоват на красив връх с парапланери на гръб, може да очакваме неочакваното. Ключова дума, Седар Райт.

“TightLoose” (ремикс) – ски – САЩ – 9 мин.

Откъс от най-новия филм на Teton Gravity Research, посветен на 21-вата годишнина на студиото. Едно е сигурно, ще се запознаете как празнуват звездите на TGR.

“Metronomic” (ремикс) – акробатика, музика, скали – Франция – 5 мин.

Откъс от най-новото видео на Flying Frenchies. Който все още не е станал свидетел на това уникално изкуство с нотка лудост, не трябва да пропуска.

Представените филми може да видите на 23-ри февруари между 20 и 22 ч. (21:45). Билети за една (общо 10 филма) или и двете вечери от прожекциите може да закупите на уебсайта на кино салон Cineam City Paradise.

Към остатъка от програмата от Ден 2.

Към програмата от Ден 1.

Сподели

0Shares
0 0

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.